Kurtapatak legidősebb polgárát ­köszöntötték

2014. február 10., hétfő, Közélet

Varga Attila és Domokos Ferenc, Esztelnek község polgármestere, illetve alpolgármestere, Varga Katalin tanítónő, Baka Mátyás és Bajcsi Ildikó nyugalmazott pedagógus, valamint az esztelneki Nagy Mózes-iskola furulyacsoportja az őt gondozó unokaöccse, Jancsó László családi portáján köszöntötte fel a száz évvel ezelőtt született Jancsó Jánost.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A község legidősebb lakója négy évig volt szovjet hadifogságban, és többek között a téli olimpia mai helyszínén, Szocsiban is raboskodott. János bácsi jó egészségnek örvend, szervi betegsége nincs, a hallása és a látása viszont gyengült. A második világháború idején egy golyó összeroncsolta arcát, a szájában robbant fel. Szerkesztőségünk is jó egész­séget kíván a százéves János bácsinak.               (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1209
szavazógép
2014-02-10: Közélet - Bokor Gábor:

A huszár mulatni is tud

Ötödik alkalommal tartották meg a hétvégén a hagyományos háromszéki huszárbált Sepsiszentgyörgyön. Pénteken este mintegy háromszáz meghívott jelent meg a Kolcza vendéglőben. Magyarországról, Székelyudvarhelyről is érkeztek a huszármozgalommal szimpatizálók Fazakas Péter huszár főhadnagy, a szervező Szilaj Hagyományőrző Egyesület elnökének meghívására.
 
2014-02-10: Közélet - :

Nem kelendő a város fája

Jóváhagyta a következő tízéves fakitermelési üzemtervet a sepsiszentgyörgyi tanács – a határozatot egyöntetűen megszavazták.