Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kalandozás a könyvek világában

2014. április 10., csütörtök, Közélet

Az olvasásra nevelés, a háromszéki helytörténet jobb megismertetése jegyében szervezte a Bod Péter Megyei Könyvtár illetve a Europe Direct Információs Központ a Könyvkaland idei kiadását.

A háromszéki öt-nyolcadik osztályosoknak meghirdetett vetélkedőt négyfordulósra tervezték, a diákok interneten közzétett feladatlapok és könyvészet alapján készültek fel. A hétfői döntőn az öt-hatodik osztályosok kategóriájában a csernátoni Székely csillagok csoport bizonyult a legjobbnak, második a a kézdiszentléleki Könyvmolyok, a megyeszékhelyi Váradi József Általános Iskola Fantasztikus négyes csapata pedig harmadik lett. A megméretkező hetedik-nyolcadik osztályosoknál a Székely Mikó Kollégium Márciusi ifjak csapata vezeti a rangsort a döntő nyomán, az ozsdolai Gyémántok második, a nagyajtai Kriza János Gimnázium Fantasztikus négyes csoportja pedig harmadik. Az első helyezett csapatok könyvtárlátogatással is egybekötött magyarországi, Heves megyei jutalomkiránduláson vesznek részt – ismertette közleményében a megyei könyvtár. Az intézmény olvasást népszerűsítő és ismeretszerzést ösztönző vetélkedő­jébe összesen 304 diák kapcsolódott be. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 871
szavazógép
2014-04-10: Közélet - :

Mérséklődő munkanélküliség

Főként a mezőgazdaságba, fakitermelésbe, kereskedelembe, építkezésbe alkalmaztak az előző időszakban háromszéki munkanélkülieket, így a hivatalosan is nyilvántartott állástalanok száma közel hétszázzal csökkent márciusban.
2014-04-10: Közélet - :

Keskenyutas ifjúsági nap Ikafalván

A 140. számú Jánosy Zoltán Cserkészcsapat kis cserkészei kitakarított faluval fogadták szombaton a Keskenyutas Ifjúsági Nap Ikafalván rendezvényre érkező csernátoni, egerpataki, eresztevényi, maksai, sepsibesenyői, szörcsei és zabolai fiatalokat, illetve a helybelieket. Az eseményt Bardócz Csaba református lelkipásztor nyitotta meg előadásával, majd játék és csocsóbajnokság következett. (Iochom)