Bővítenék a hajléktalanszálló szolgáltatásait

2014. május 28., szerda, Közélet

Takarítanak, festenek a sepsiszentgyörgyi Csíki negyedi szociális tömbházban működő hajléktalanszállón (felvételünk), az intézmény látogatói az általuk használt tereket, valamint az épület lépcsőházát hozzák rendbe a napokban. A Máltai Szeretetszolgálat által közel egy éve üzemeltetett menedékhelyet jelenleg átlagosan harminc rászoruló – közülük két nő – veszi igénybe esténként, a vezetőség pedig bővítené a jövőben az intézmény szolgáltatásait.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A Sing-sing épületében a földszinten lakik még néhány család, az első és második emeleten rendezték be a szálló férfiak és nők által igénybe vehető szobáit, de egy újabb, megüresedett emeletet is elkérnének az önkormányzatól, ahol nappali melegedőt kívánnak létrehozni – vázolta lapunk érdeklődésére Székely Róbert igazgató. Pályázaton nyert támogatásból ugyanakkor számítógépeket is vásárolnak, így a hajléktalanszálló látogatóinak lehetőségük lesz önéletrajzok megírására, álláskeresésre egyaránt. Az intézmény munkatársai korábban is segítették őket személyi iratok beszerzésében, munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben, a rendszeres látogatók közül többen jelenleg is dolgoznak – fűzte hozzá az intézményvezető.
Vendégeket is fogadnak a héten a hajléktalanszállón, a budapesti Máltai Szeretetszolgálat munkatársai érkeznek közel egyhetes látogatásra. Ko­rábban a szentgyörgyiek tőlük tanultak a hajléktalanellátásról, ezúttal pedig azt mérik fel közösen, mit sikerült az elsajátítottakból a megyeszékhely éjjeli menedékhelyén meghonosítani a működtetőknek. Székely Róbert úgy fogalmazott, tulajdonképpen baráti kapcsolatból építettek szakmai együttműködést.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1423
szavazógép
2014-05-28: Közélet - Farkas Réka:

Eltűnt szavazatok nyomában

Sikeresként értékelte az RMDSZ európai parlamenti választásokon való szereplését a szövetség vezetése, és ha azt vesszük figyelembe, hogy két képviselőt küldhet Brüsszelbe, talán igazuk is van. Csakhogy a számok egyáltalán nem adnak okot örömmámorra, hisz vasárnap 81 ezerrel kevesebben szavaztak a tulipánra, mint öt évvel ezelőtt, amikor Tőkés Lászlónak is helyet biztosítottak az összefogás listájának nevezett lajstromon.
2014-05-28: Közélet - :

Megkerült a székely zászló

Nem ellopták, hanem a szél fújta le a székely zászlót Sepsiszentgyörgyön az Erzsé­bet parkban – ezt állítja a helyi rendőrség.