Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megmaradt a felvidéki magyarság EP-képviselete

2014. május 28., szerda, Világfigyelő

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet szerint abban, hogy Szlovákiában a rendkívül alacsony országos részvételi adat mellett két magyar képviselő is kijutott Brüsszelbe, nagy szerepet játszott, hogy az utóbbi voksolásokkal ellentétben most nem maradt el a dél-szlovákiai részvételi arány az országostól.

A kutatóintézet tegnapi elemzésében kiemelte: magyar szempontból a leglényegesebb kérdés az volt, hogy a felvidéki magyarság meg tudja-e tartani brüsszeli képviseletét. Az EP-választás rendkívül alacsony, mindössze 13,05 százalékos részvétel mellett zajlott le szombaton Szlovákiában. A választáson minden eddiginél több, összesen 29 párt indult az országnak járó 13 mandátumért, közülük végül nyolcnak sikerült képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe. Egy-egy mandátumot szerzett a magyar voksokért versengő két párt, a Magyar Közösség Pártja és a Most–Híd. Előbbi Csáky Pált, utóbbi Nagy Józsefet küldi Brüsszelbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2014-05-28: Világfigyelő - :

Az ukrán kormányerők visszafoglalták a donyecki repülőteret

Az ukrán biztonsági erők teljes mértékben átvették az ellenőrzést a donyecki repülőtér fölött tegnap, ugyanakkor a város közelében ismeretlenek őrizetbe vették az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nemzetközi megfigyelőit. Barack Obama amerikai elnök támogatást ajánlott Petro Porosenko megválasztott ukrán elnök egységteremtő törekvéseihez.
 
2014-05-29: Máról holnapra - Farkas Réka:

Csata után, csata előtt

Átrendeződni látszik a román politikai élet: új szövetségek, táborok születnek, alig járt le az európai parlamenti választás, máris az őszi megmérettetésre hangolnak a legfontosabb szereplők. Régi ellenfelekből lehetnek új társak, ádázul ugatnak egymásra tegnapi barátok. Ahogyan Romániában már megszokhattuk, az ideológia kevéssé számít, a pillanatnyi érdek mindent felülír.