Idős- és betegellátó szolgálat Zágonban

2014. június 3., kedd, Közélet

A Diakónia Keresztény Alapítvány Zágonban is otthoni idősellátó és betegápoló szolgálat beindítását tervezi. Az ötlet még kora tavasszal felmerült, egy gyors felmérés rámutatott ugyanis, hogy a nagyközségben sok rászoruló él, akiken segíthet a szolgálat.

Tóth Anna, a szervezet Kovászna megyei vezetője érdeklődésünkre elmondta, tárgyalt a lehetőségről Zágon község polgármesterével, Kis Józseffel, aki maga is hasznosnak ítélte meg a szolgálat beindítását. A polgármester kezdeményezésére a legutóbbi tanácsülésen bemutatták a szolgálat nyújtotta előnyöket, a tanácstagok elvi beleegyezésüket adták, hogy az önkormányzat közreműködésével Zágonban is irodát nyisson a Diakónia. Elhangzott, a legközelebbi tanácsülésen előterjesztik a vonatkozó határozattervezetet.
Ha minden elképzeléseik szerint alakul, szeptembertől beindulhat a szolgálat – értékelte Tóth Anna. A zágoni ügyelet egy alkalmazottal kezdi meg működését, aki személygépkocsival közlekedhet majd. Az idős- és betegápoló szolgálat a rászorulókat többek között vérnyomás és vércukorszint méréssel, kötözéssel, injekciózással, alapápolással, fürdetéssel, pelenkázással, gyógyszerbeszerzéssel segíti.
Orbaiszéken a Diakónia Kovásznán működtet régiós irodát, eddig Kommandón, Barátoson és Nagyboros­nyón vállalták a szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1787
szavazógép
2014-06-03: Közélet - Bokor Gábor:

Mezei utat aszfaltoznak

Előkészítették aszfaltozásra a Bikfalvát Lisznyóval összekötő utat. Ezen a szakaszon soha nem volt aszfalt, mezei útként még csak nem is kövezték. A két kilométeres részt három évvel ezelőtt minősítették községi úttá – éppen azért, hogy korszerűsítésére pályázni lehessen. Most a DC 27B számmal szerepel a nyilvántartásban – tudtuk meg Ráduly István polgármestertől.
 
2014-06-03: Közélet - :

Lótolvajok jártak Nyujtódon

Péntekről szombatra virradóra ismeretlen tettesek elloptak három sportlovat és egy csikót Nyujtódon egy régi kúria istállójából.