Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iskolakertet avattak

2014. június 14., szombat, Közélet

Szinte nincs olyan elemista a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolában, aki ne vett volna részt a tegnap átadott iskolakert kialakításában, amelyet a pedagógusok és a szülők részvételével, a MOL Ro­mánia és a Polgár-Társ Alapítvány támogatásával hoztak létre az iskola új épülete és a sportterem közös udvarán.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A facsemetékkel beültetett, padokkal ellátott kert közepén virágágyásban növekednek a gyermekek által ültetett és gondozott virágok, amelyekről a kis elemisták tanév közben elméletben is sokat tanultak, de egy kertészetben tett láto­gatás alkalmával a kertészkedés titkaiba gyakorlatilag is belekóstolhattak. A LAM Alapítvány által megnyert Az iskola kertje, az én kertem – Öko-logika elnevezésű pá­lyázat ugyanis nemcsak az iskolakert kialakítását célozta meg, hanem a környezettudatos nevelés többféle módozatát tette lehetővé, amiről a diákok munkáiból készült kiál­lítás és a tevékenységeket bemutató fotók árulkodnak. A kertavató a tanulók zenés, verses műsorával ért véget.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 455
szavazógép
2014-06-14: Közélet - Hecser László:

Barót Napok a tudomány jegyében

Az idei Barót Napok első része a kultúra- és tudomány-népszerűsítés égisze alatt zajlott: helytörténeti könyvet mutattak be, a régiót érintő történelmi előadást hallgathattunk, érmekiállítás nyílt, és anyaországi alkotmánybíró értekezését is követhettük.
2014-06-14: Máról holnapra - Mózes László:

Újabb kampányígéret

Ötszázalékos társadalombiztosítási járulékcsökkentést jelentett be Victor Ponta, azt mondta, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jóváhagyása nélkül is mérséklik a terhet október elsejétől. Vagyis – de ezek már nem a kormányfő szavai – éppen az elnökválasztási kampány élesedése idején.