Ingatlanokat árverez a vízszolgáltató

2014. június 26., csütörtök, Közélet
Felhalmozott díjhátralék miatt ingatlanokat árverez a regionális vízszolgáltató. A Közüzemek Rt.-nek összesen hárommillió lejjel tartoznak háromszéki egyéni fogyasztók és lakótársulások. Végső megoldásként jogi eljárást indítanak a rosszul fizető ügyfelekkel szemben, a társaság háromszáz dossziét állított össze.
 
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Jelentős tartozást halmoztak fel Sepsiszentgyörgyön a lakótársulások, a szolgáltató által közzétett adósok toplistáján szereplő tíz fogyasztói társulás adóssága több mint 740 ezer lej, ennek felét a listavezető lakóbizottságnak kell törlesztenie. Kézdivásárhelyi egyéni fogyasztók százezer lejes vízdíjhátralékot halmoztak fel, a legjelentősebb, befizetésre váró összeg közel ötezer lej. Kovásznán 6500 lej a legmagasabb összeg, amit törlesztenie kell egy fogyasztónak, a fürdővárosban jegyzett elmaradások összesen meghaladják az 56 ezer lejt.
A számlakiegyenlítés elmulasztása miatt a Közüzemek Rt. két megyeszékhelyi ügyfele ingatlanát árverezi – tájékoztatott érdeklődésünkre Gyurka Beáta. A szóvivő szerint egy tömbházlakás értékesítése révén 12 ezer lejes, egy telek eladásából pedig 3700 lejes elmaradást kívánnak behajtani.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2014-06-26 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2014-06-26: Közélet - Farkas Réka:

Beterjesztik a polgáriak (Autonómiapárti önkormányzati határozatok)

A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete beterjeszti a székelyföldi autonómiáról szóló határozatot minden olyan településen, ahol önkormányzati képviselői vannak – jelentette be Kulcsár-Terza József megyei elnök. Sepsiszentgyörgyön Bálint József tegnap iktatta a városházán az erről szóló határozattervezet-javaslatot.
 
2014-06-26: Közélet - :

Drágul a gáz és a villany

Július elsejétől 2,5 százalékkal drágul a lakossági földgáz, a cégek gázszámlái pedig 1,5 százalékkal emelkednek, mert nőtt az orosz importból származó gázmennyiség – jelentette be tegnap az energiaárakat szabályozó hatóság (ANRE) elnöke, Niculae Havrileţ, hozzátéve, hogy ez még mindig a tervezett 3 százalékos árnövekedés alatt marad.