Haza és hovatartozás képekben

2014. június 28., szombat, Közélet

Home-[a work in progress] címmel nyílt csoportos kiállítás tegnap délután a Magmában, ahol a szülőföld, haza fogalmát fotóval, filmmel, festménnyel járja körül hat képzőművész.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

 Lehner Andrea, a rendezvény kurátora az elidegenedés, elvándorlás, újrabeilleszkedés, a kisebbségi lét kérdéseinek megfogalmazására erdélyi helyszínt keresve talált a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérre. A tárlatot jellemezve elmondta: úgy szól vágyakról, politikai és gazdasági kérdésekről, hagyományokról és a hagyománnyal való szakításról, akár egy alakuló műalkotás, amely folyamatos változásban van. Lőrincz Ágnes festménnyel, Pittmann Zsófia szöveges konyhai falvédőkkel, Szathmáry Lóránt fotóval, Dan Mihălţianu installációval, Christoph Schlessmann fotósorozattal, Doris Schmid videóval mutatkozik be.  (a. l.)
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2014-06-28: Közélet - Bokor Gábor:

Vörös sziklák birodalmában

Ezzel a címmel tartott vetített képes előadást csütörtök este a Székelyföldi Vadászati Múzeumban Mánfai György pécsi fotó- és diaporámaművész.
 
2014-06-28: Közélet - :

Kezdődik a 22. Incitato Művésztábor

Ma kezdődik Bálványosfürdőn és július 13-án a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében ér véget az immár hagyományos közös tárlattal a 22. Incitato Művésztábor, melynek idei témája a lovasiskola.