Drámatábor KökösbenTudod-e, ki vagy?

2014. július 17., csütörtök, Közélet

Tudod-e magadról, mennyire vagy türelmes, együttérző, őszinte, kíváncsi, figyelmes, rugalmas, kreatív, derűlátó? Tudsz-e megbocsátani, tanulsz-e az erényből, milyen a kommunikációs készséged? – ezekre a kérdésekre keresik egymásban és önmagukban a választ a héten Kökösben tartott drámatábor résztvevői.
 

  • Albert Levente felvételei
    Albert Levente felvételei

Az Osonó Színházműhely táboraiban megszokott, hogy a közösségi együttlét mellett a személyiségfejlesztésre helyezik a hangsúlyt, és ehhez a drámapedagógia eszközeit használják. Mucha Oszkár táborvezető lapunknak elmondta: céljuk, hogy azokkal a gyakorlatokkal és tevékenységekkel, amelyek szerepelnek a tábor programjában, a résztvevőknek megmutassák, van annál több, lehet annál többet tenni, mint ahogy a hétköznapokat élik.
„Minden résztvevőnek arra nyílik lehetősége, hogy egy kicsit önmagában keresgéljen, önmagában felfedezzen olyan dolgokat a gyakorlatok által, amelyek felismerésére a hétköznapok ritmusában nincs lehetősége. Van egy személyiségfejlesztő csoport, amelyben erre a megismerésre helyezzük a hangsúlyt és egy szakmai csoport, amelyben sokkal inkább kitérünk a színészi szakmára, annak ellenére, hogy ez nem színházi szakemberek képzése, de ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkozunk belső folyamatokkal” –  fejtette ki Mucha Oszkár.
Az Osonó drámatáborának közel harminc hazai és magyarországi résztvevője szombatig a kökösi Gábor Áron Általános Iskolában gyakorolja a szigorú, de nem betarthatatlan szabályok szerinti közösségi létet, amelynek célja, hogy a résztvevők többet tudjanak meg egymásról és önmagukról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2014-07-17: Közélet - Hecser László:

Árverezték Barót javait

Az iskolakampusz építője, a székelyudvarhelyi Sigapress Rt. a ki nem fizetett számlák miatt dobra verte az általa lefoglalt, Barót magánvagyonában szereplő ingatlanokat és külterületeket. Az eladásra kínáltak közt volt a bibarcfalvi fürdő és a város által 2011-ben vásárolt, közel tízhektáros területe is.
2014-07-17: Máról holnapra - Farkas Réka:

Balkáni káderpolitika magyarul

A kormányból való kilépési-maradási hercehurca, az ennek okán kialakult helyzet az RMDSZ régi-új arcát mutatta meg: minden eddiginél szembeötlőbben nyilvánulnak meg a belső harcok, elő-előbukkan a különböző erő- és érdekcsoportok közötti viszály.