Idősek világnapjaEgyedül az öregség is nehezebb

2014. október 2., csütörtök, Közélet

Kevesen, de az odafigyelés okán annál nagyobb hálával vettek részt tegnap a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi rendezvényén, amelyet az idősek világnapja alkalmából tartottak a Kónya Ádám Művelődési Házban. A segítő szervezet bemutatta idősgondozó szolgálatát, majd a Református Kollégium kórusa dallal köszöntötte a szépkorúakat, akik közül többen egyedül élnek, és úgy érzik, emiatt számukra az öregség, az öregedés nehezebb.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Beke Ibolya Ikafalváról költözött Sepsiszentgyörgyre, férje halála óta egyedül él, lapunknak azt mondta, azért jött el a Diakónia rendezvényére, hogy közösségben legyen. Tompos Ilona is egyedül él, de nem érzi magát magányosnak, mert a szemerjai református egyházközség nőszövetségében tevékenykedik, de a Diakónia alapítvány rendezvényeire is eljár, egyrészt mert mindig tanul valamit, másrészt, mert nagyon értékeli azt, amit az idősekért tesznek. Kertész Julianna és Kertész Dávid meglepődött, hogy kevesen tartották érdemesnek részt venni a világnapi ünnepségen, szerintük minden ilyen alkalmat ki kell használni, mert a társadalom nem igazán figyel oda az idősekre, „még azt is felemlegeti a kormányfő, hogy egyáltalán megkapjuk a nyugdíjunkat, pedig arra rádolgoztunk több mint negyven éven keresztül, és fizettük az összes járulékot is, amit a törvény előír”.
A Diakónia Keresztyén Alapítvány öt megyében fejti ki tevékenységét, az otthoni gondozói szolgálat munkatársai Háromszéken három városban és tizennégy község negyvennél több településén ápolnak idős betegeket, az alapítvány egészségügyi segédeszközöket kölcsönöz az arra rászorulóknak, jelzőrendszeres távfelügyeletet, szociális mosodát működtet, támogatócsoportban segít feldolgozni a nehézségeket betegeknek, hozzátartozóknak, gyászolóknak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1784
szavazógép
2014-10-02: Belföld - :

Hirsaláta

AUTÓPÁLYA HÁROMSZÉKEN? Kiszivárogtak a szállítási tárca 2014–2020-as közúthálózati fejlesztési tervének részletei, melynek  újdonsága az is, hogy szerepel benne egy Brassót Bákóval összekötő, Háromszéken áthaladó autópálya megépítése is.
2014-10-02: Közélet - Ferencz Csaba:

Példaadó modellt építenek (Bioenergia)

Biomassza – egy zöld vállalkozás címmel indította útjára a háromszéki Green Energy Egyesület azt a projektet, amely révén egyebek mellett egy modellértékű energiaellátási rendszer kiépítését is meg kívánják valósítani.