Helyi cégeket díjaztak

2014. október 20., hétfő, Közélet

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara talán legfontosabb eseményét, a cégek rangsorolását és a vezető vállalkozások díjazását idén a kézdivásárhelyi Atrium vendéglőben szervezték meg. A Top 2013-as díjátadó gálán több mint száz háromszéki vállalkozó vett részt, jelen voltak partnerintézmények, a megyei és helyi önkormányzat képviselői, valamint az esemény két kiemelt támogatója.
 

A 2013-as gazdasági évet Édler András, a kamara elnöke értékelte. Elmondása szerint a 4800 Kovászna megyei cégből 800 felelt meg azoknak a kritériumoknak, amelyek szerint bekerültek a vezető vállalkozások közé. A megyei önkormányzat köszöntőjét Tamás Sándor elnök, a vendéglátó város vezetőségének üdvözletét Derzsi Gyula alpolgármester tolmácsolta, reményét fejezve ki, hogy nem huszonegy év múlva tartják majd a következő díjátadó gálát Kézdivásárhelyen. Számos szakterületen díjazták az első tíz vállalkozást, és a környezetvédelmi ügynökség adatai szerint második alkalommal külön díjazták azon cégeket, amelyek a környezetvédelem vonatkozásában értek el jó eredményeket. Ezen a listán a sepsiszentgyörgyi Tega Rt., az Ariadne Impex Kft., a Közüzemek és a kézdivásárhelyi Skat-Kart Kft. végzett az első négy helyen. Két meglepetésdíjat is átadtak: a második alkalommal kiosztott fiatal vállalkozói díjat idén Bartha Vilmosnak, a kézdivásárhelyi Nexxon Kft. társtulajdonosának, a vállalkozóbarát titulust Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesternek ítélték oda, a város gazdasági fejlesztési díját pedig Olosz Gergely kapta.
A díjazást követően a jó hangulatról a vranceai Gîrboiu Pincészet borkóstolója és az Eli zenekar gondoskodott. A gálán jótékonysági akció is zajlott: gyűjtést szerveztek a Szentkereszty Stephanie Egyesület fogyatékkal élő gondozottjai számára, akik munkáiból vásárlással egybekötött kiállítást is rendeztek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2014-10-20: Közélet - Hecser László:

Gazdagodó sokadalmi kínálat Baróton

Az időjárás nem tartott a Baróton harmadik alkalommal megrendezett erdővidéki őszi sokadalomba igyekvőkkel: szombat délelőtt csepergett, később pedig a szitáló eső űzte el a kiállítókat és vásárlókat.
 
2014-10-20: Közélet - Farcádi Botond:

A példamutató Gábor Áron

Könyvbemutatóval egybekötött konferencián értekeztek helyi és magyarországi történészek, művészettörténészek Gábor Áron életéről, tetteiről, az ágyúöntés technikájáról, a székely hős emlékére emelt szobrokról, emlékművekről szombat délelőtt Sepsiszentgyörgyön. A megyei tanács által kezdeményezett Gábor Áron Emlékév részeként zajlott esemény helyszínéül nem véletlenül választották a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termét: emitt hangzott el, hogy lészen ágyú – hangsúlyozták többen is a konferencia nyitányában.