Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kézdivásárhelyi szakács a világbajnokságon

2014. november 7., péntek, Magazin

Románia nemzeti ifjúsági szakácsválogatottja november 22–26-án Luxemburgban részt vesz a négyévente megrendezett gasztronómiai világbajnokságon, ahol harminc nemzet több mint ezerhatszáz versenyzője méri össze konyhaművészeti tudását.
 

  • Veres István nagy kihívás előtt. A szerző felvétele
    Veres István nagy kihívás előtt. A szerző felvétele

A hazai csapatot a Szakácsok és Cukrászok Országos Szövetsége állította össze. A hattagú válogatott – négy szakács, egy cukrász és a csapatkapitány –tagja a huszonkilenc éves kézdivásárhelyi Veres István, a Vadrózsák vendéglő szakácsa, aki tavaly a hivatásos szakácsok számára szervezett Top Chef Ro­mánia országos gasztronómiai vetélkedőn az előkelő harmadik helyen végzett, elismerést szerezve önmagának és szülővárosának.
Veres István most az Egyesült Ki­rályságból tért haza, hogy Buka­restben részt vehessen a felkészítőkön. A Há­romszéknek elmondta: a tizenkettedik alkalommal megtartott világbajnokságon százöt csapat verseng öt kontinensről, a zsűrit pedig a világ legjobb ötvenöt mesterszakácsából verbuválták. A verseny több részből áll: hidegtálat kell összeállítaniuk, majd vendéglőben bemutatniuk főzőtudományukat, munkaszervezési, irányítási képességüket háromfogásos menü elkészítésével, utolsó próbaként pedig száztíz személy részére kell va­csorát készíteniük, a cukrászokra sem vár kis feladat, nekik karamellből kell szobrokat alkotniuk. A fiatal szakács elmondta, a szükséges alapanyagot támogatók segítségével szerzik be. Veres István egyébként egyedüli magyarként került a nemzeti válogatottba.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 234
szavazógép
2014-11-07: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

III. liga. Itthon játszik a Zágoni FC, szabadnapos a Sepsi OSK. A 11 pontos, nyolcadik helyen álló orbaiszéki együttes ma 14 órától a kilencedik Paşcani-t fogadja a labdarúgó III. liga tizenegyedik fordulójában. Mindkét együttes döntetlennel melegített a kora délutáni összecsapásra, a zágoniak a Ceahlăul II. otthonában, míg a moldvaiak hazai környezetben a Bákói Aerostar ellen értek el 1–1-es döntetlent.
2014-11-07: Magazin - :

Csíkszeredai drónok sikere Bécsben

A Pioneers Fesztiválon, Bécsben mutatta be drónjait a csíkszeredai Bustya Attila nagy sikerrel: egy osztrák alpinista az ő gépeivel döntené meg a drónok magassági világrekordját.