Éjjeli menedékhely rászorulóknak

2014. november 18., kedd, Közélet

Két időpontban, naponta 18 és 20 órakor mehetnek a rászorulók a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállóra, ahol e hónap elejétől március végéig tart az intézmény téli programja.
 

Szerény vacsora, rendezett szobák, tisztálkodási és mosási lehetőség, orvosi ellátás mel­lett hetente két alkalommal tevékenységekből is választhatnak a hajlék nélküliek: kedden társasjátékozni lehet, csütörtök esténként pedig filmet vetítenek az önkéntesek.
 A Csíki negyedi szociális tömbházban lévő menedékhelyet 35–40 nehéz sorsú személy – köztük három hölgy is – látogatja, október végén pedig hét új hajléktalan jelentkezett – ismertette lapunkkal Székely Róbert intézményvezető. Mint mondta, azokat is visszavárják, akik az előző télen náluk töltötték az éjszakákat, ám év közben már nem éltek a szálló nyújtotta lehetőségekkel. A következő időszak tervei közt említette, hogy az intézmény munkatársai az Állomás negyedben meleg teát osztanak majd a rászorulóknak. Egy korábbi terepszemlén ugyanis kiderült, sokan tengetik napjaikat az utcákon, a vasútállomás körül, az Olt folyó közelében vagy romos, régi kazánházakban – őket próbálják meggyőzni, éljenek a szociális szolgáltatásokkal.
A Máltai Szeretetszolgálat által működtetett éjjeli menedékhely legifjabb látogatója 29, legidősebb gondozottja 83 éves.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2014-11-18: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Menni vagy maradni? (Antal Árpád a kormánykoalícióról)

Az RMDSZ-nek fontolóra kellene vennie a kormányból való kilépést – írta tegnap Facebook-oldalán Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. A vasárnapi elnökválasztás eredményéről beszéltek a tegnapi megyeszékhelyi rendkívüli tanácsülésen is, a városvezető szerint Romániában egyfajta kisebb forradalom történt.
 
2014-11-18: Máról holnapra - Bogdán László:

Kék foltok a vörös sarlón

Már az egymásnak részben ellentmondó exit poll jelentések is mutatták, valami változott Romániában a két forduló között, s a végeredmény kiszámíthatatlan, lehet, hogy Johannis győzött. Tegnap reggel pedig a választási iroda közleményei – egész éjjel folyt a szavazatok számlálása – megmutatták, hogy a közvélemény-kutató intézetek felmérései eltértek a valóságtól, Johannis fölénye egyre nőtt, és ő lesz Románia új elnöke.