Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Békés építkezés időszaka

2014. november 18., kedd, Világfigyelő

A nemzetpolitikai államtitkár szerint a Kárpát-medencében az idei a választások éve volt, és innentől a békés építkezésre helyeződik a hangsúly. Potápi Árpád János tegnap a Magyarság Há­zában a szombati szlovákiai hely­hatósági választásokat és az idei voksolásokat értékelte.

A Magyar Közösség Pártja (MKP) országos átlagban az önálló polgármesterjelölteket indító pártok közül a harmadik legjobb eredményt érte el. Az államtitkár gratulált az MKP eredményéhez, és úgy látta: számos terület van, amiben a két országnak és a magyar nemzetrészeknek össze kell fogni, hogy a közös célokat el tudják érni. Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke rámutatott: az elmúlt három választás önbizalmat adott nekik, jó eséllyel indultak, és bíztak a jó eredményben. Komoly győzelemként nevezte meg Somorját, Dunaszerdahelyt és Ógyallát, ugyanakkor kudarcként értékelte Szepsi, Nagymegyer és Ko­má­rom – utóbbiban tesztként működhetett volna az MKP és a Most–Híd együttműködése – elvesztését. A képviselők számát és minőségét tekintve ugyanakkor megerősödtek a helyi testületekben – jelezte. Őry Péter, a párt alelnöke, akit újraválasztottak polgármesternek, azt mondta: az 512 magyarlakta település közül 435 helyen indult újra polgármester, és 85 százalékos sikerességet értek el. 142 polgármesterük van, és 107 nyert kifejezetten MKP-s színekben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 758
szavazógép
2014-11-18: Világfigyelő - :

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

Mások mellett Törőcsik Mari, Rubik Ernő, Jókai Anna, Szabó István, Kocsár Miklós, Korniss Péter, Kányádi Sándor, Melocco Miklós, Sebő Ferenc, Marton Éva és Novák Ferenc vehette át a Nemzet Művésze díjat, illetve a cím viselését igazoló díszoklevelet tegnap a Pesti Vigadó épületében.
2014-11-18: Világfigyelő - :

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek Budapesten

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek tegnap este Budapesten a Kossuth Lajos téren (fotó), ahol a felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólították fel a jelenlévőket. A fővárosi demonstrációval egy időben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.