1946. február 26.–2014.december 17.Elhunyt Paizs Tibor

2014. december 20., szombat, Kultúra

A Háromszék olvasói Erdélyi prikulicsok című lírai riportregénye szerzőjeként szerethették meg, s követhették Erdély-felfedező útján esztendőn át, szombatról szombatra a napokban végképp eltávozott írót,

aki a mezőségi Magyarpalatkán született, kereskedelmi szakiskolát és egyetemet végzett Kolozsvárott, a második Forrás-nemzedékkel indult Keréknyom (1968) című kötetével, és 1989-ben Magyarországra telepedett át. Több lapnál dolgozott, írói útját könyvek sora (vers, kisregény, esszé, dráma) jelzi. Hamvai januárban térnek haza szülei mellé a Házsongárdi temetőbe.

Háromszék

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 181
szavazógép
2014-12-20: Kultúra - Bokor Gábor:

Megtalálta a neki való munkát (Villáminterjú Zorkóczy Zenóbia művésznővel)

Pályafutásának tizenötötödik évfordulóját ünnepelte a kovásznai születésű Zorkóczi Zenóbia előadóművész. A jubileumot egynapos eseménysorozattal tették emlékezetessé. Ez alkalommal az elmúlt hétvégén az árkosi Szentkereszty-kastélyban művészetet kedvelő – és ami még fontosabb: értő – közönség, baráti társaság körében Ady-összeállítását mutatta be. A nagy odafigyelést igénylő produkció végén még mindig volt rá ereje, hogy válaszoljon kérdéseinkre.
 
2014-12-20: Kultúra - Fekete Vince:

Petelei István: Válogatott novellák (Székely Könyvtár)

(...) Turgenyev hatását emlegetik nála a kritikusai, egyébként maga is képbe hozza egyik levelében a nagy orosz írót, amikor barátjának – úgymond – ars poeticájáról vall: „Turgenyev írt erdőről. Ő az erdőt ismerte. A vadakat és madarakat. Én a városról írok.