Az Olt partjáról Oxfordig

2015. január 20., kedd, Közélet

Iskolákban, színházakban, egyetemeken, a nyugati diaszpórában élő magyar közösségek körében mutatja be a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot dokumentarista előadást.

A napokban kezdődött öthetes európai turné alatt nyolc ország huszonkét városában lép színpadra a társulat, több helyen műhelyfoglalkozást is tartanak. A Bene Ervin, Bernát Szilárd, Bilibok Appolónia, Dani Karola, Daragics Bernadette, Fazakas Misi, Kerekes-Salamon Csilla, Kósa Tamás és Mucha Oszkár alkotta csapat hat magyarországi előadás után Ausztriában és Németországban ismerteti meg fiatalokkal az Osonó szabad színházi szemléletét és módszertanát, majd február elején kilencnapos angliai körúttal folytatják a turnét, fellépnek Londonban, Manchesterben, Oxfordban és Bristolban. Február közepén Hollandiában, Belgiumban és Svájcban mutatkozik be az Osonó, a sorozat kecskeméti és szegedi előadásokkal ér véget. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2015-01-20: Közélet - Szekeres Attila:

Csökkent a bűnözés, de nőtt az erőszak (Rendőrségi statisztika)

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság 2014-es bűnözési mérlegéből kiderül, Háromszéken csökkent a bűnözés. Ezen belül visszaesett az utcai bűnözés és a lopások száma, és kevesebb súlyos baleset történt. Viszont nőtt az erőszakos cselekmények száma. Nőtt a rendőri jelenlét közterületen és a közutakon. A rendőrök az elmúlt évben több mint 65 000 ellenőrzést végeztek, 4700 akciót hajtottak végre és 9700 riasztáshoz vonultak ki.
 
2015-01-20: Közélet - :

Naponta három kutya

Fél év alatt 488 gazdátlan kutyát vettek nyilvántartásba a szépmezői menhelyen, ami azt jelenti, hogy naponta három-négy új lakót fogtak vagy fogadtak be a tavaly kibővített létesítménybe, amelyet 2014. július elsejétől a sepsiszentgyörgyi Tega köztisztasági vállalat működtet.