Nyolc óra egy jó ügyért

2015. január 27., kedd, Közélet

Az adományozás új formájára hívja fel a figyelmet idei első kezdeményezésével a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), mely egy nemzetközi program országos szintű mozgalmához csatlakozott. A 8 óra egy jó ügyért! program révén szakemberek bevonásával keresnek megoldásokat közösségi problémákra.

  • Tavaly is tekertek jó célokért. Fotó: archiv
    Tavaly is tekertek jó célokért. Fotó: archiv

Nem csak pénzt, de akár időnket és tapasztalatunkat is felajánlhatjuk támogatásként – szögezte le tegnapi programismertetőjén Bereczki Kin­ga, hangsúlyozva: azt kívánják elérni, hogy a közösséget érintő reális problémák vagy lehetőséget jelentő feladatok megoldásába kiváló, gyakorlott szakembereket vonjanak be. Olyan ötleteket, javaslatokat, felvetéseket várnak háromszéki civilektől, illetve civil szervezetektől – határidő: február 12. –, melyek közösségi szinten fontosak, ezek közül hármat választanak ki, majd a megfelelő szakemberek közreműködésével nyolc­órás tevékenységen dolgozzák ki azok megvalósíthatósági tervét. A HKA ügyvezetője kiemelte, a legsikeresebb projektet forrásszerzés céljából az áprilisban megrendezendő Civil Licitre is benevezik. Díjazzák továbbá a legjobb javaslatokat, a pénzjutalom 1000 lej.
A program 2001-ben Hollandiában indult, a Bukaresti Közösségi Ala­pítvány tavaly kapcsolódott be, idén pedig már kilenc hazai városban összesítik azokat az elképzeléseket, ötleteket, melyek helyi összefogással és adománygyűjtéssel életre hívhatóak. A forrásszerző tevékenységek tökéletesítésében is fontos szerepet játszó programról a www.covasna.8-i.ro   honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 132
szavazógép
2015-01-27: Belföld - :

Hírsaláta

KI LESZ A NÉPPÁRT ELNÖKE? Egyre nagyobb a nyomás Toró T. Tiboron, hogy ne pályázza meg újra az Erdélyi Magyar Néppárt elnöki tisztségét az EMNP egy hét múlva tartandó rendkívüli kongresszusán – írja a Maszol. A hírportál szerint a megyei szervezetek Szilágyi Zsolt jelenlegi alelnököt állítanák a párt élére, ám Tőkés László fideszes EP-képviselő kabinetfőnöke vonakodik elvállalni a feladatot.
2015-01-27: Közélet - Iochom István:

Első a csatornázás (Esztelnek)

Esztelnek idei legfontosabb célkitűzése a szennyvízcsatorna-rendszer és az ülepítőállomás építésének befejezése – tájékoztatott Varga Attila polgármester. Tavaly erre 1,7 millió lejt költöttek, amit a Környezetvédelmi Alaptól utaltak számlájukra, de a községi önkormányzat is jelentős önrésszel járult hozzá a költségekhez. 2012 végén kezdték építeni, és tervek szerint idén november 27-ig átadják a rendszert és az ülepítőállomást.