Kísérleti pótórák

2015. február 5., csütörtök, Közélet

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok iskola utáni foglalkoztatására kötött együttműködési egyezményt az illyefalvi LAM Alapítvány, Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Gödri Ferenc Általános Iskola.

A kezdeményezés az alapítványtól, illetve ennek svájci támogatóitól ered, feltétel, hogy a gyermekek legalább fele roma legyen. A délutáni oktatás kísérleti jellegű, a februárban kezdődő második iskolai félévben a Gödri Ferenc-iskola 24 diákja hetente négy alkalommal négyórás felkészítőn vesz részt, amikor ebédet is kap. Az önkormányzatra háruló kiadás az összköltség fele, a kísérleti hónapok idejére 16 890 lej. Ha a program beválik, két évre meghosszabbítható, és több gyermekre, más iskolákra is kiterjeszthetik. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2015-02-05: Közélet - :

Fakerítéseket lehet kérni

Április 30-ig lehet igényelni Sepsiszentgyörgyön a polgármesteri hivataltól a tömbházak közötti zöldövezetek védelmére a kis fakerítéseket, amelyek előállítási költsége méterenként 33,50 lejre emelkedett, de ingyen bocsátják a lakótársulások rendelkezésére. Az előző években március 15-e volt a megszabott határidő, most várhatóan többen jutnak hozzá a védőkerítésekhez, és ezzel javulhat a város összképe is. (demeter)
2015-02-05: Világfigyelő - :

Görögország nem akarja szétzúzni az EU-t

Görögország nem szétzúzni, hanem helyrehozni szeretné az Európai Unió kereteit, mert úgy véli, azokon belül meg lehet találni a válaszokat a nyitott kérdésekre – jelentette ki tegnap Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök.