Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kísérleti pótórák

2015. február 5., csütörtök, Közélet

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok iskola utáni foglalkoztatására kötött együttműködési egyezményt az illyefalvi LAM Alapítvány, Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Gödri Ferenc Általános Iskola.

A kezdeményezés az alapítványtól, illetve ennek svájci támogatóitól ered, feltétel, hogy a gyermekek legalább fele roma legyen. A délutáni oktatás kísérleti jellegű, a februárban kezdődő második iskolai félévben a Gödri Ferenc-iskola 24 diákja hetente négy alkalommal négyórás felkészítőn vesz részt, amikor ebédet is kap. Az önkormányzatra háruló kiadás az összköltség fele, a kísérleti hónapok idejére 16 890 lej. Ha a program beválik, két évre meghosszabbítható, és több gyermekre, más iskolákra is kiterjeszthetik. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2171
szavazógép
2015-02-05: Közélet - :

Fakerítéseket lehet kérni

Április 30-ig lehet igényelni Sepsiszentgyörgyön a polgármesteri hivataltól a tömbházak közötti zöldövezetek védelmére a kis fakerítéseket, amelyek előállítási költsége méterenként 33,50 lejre emelkedett, de ingyen bocsátják a lakótársulások rendelkezésére. Az előző években március 15-e volt a megszabott határidő, most várhatóan többen jutnak hozzá a védőkerítésekhez, és ezzel javulhat a város összképe is. (demeter)
2015-02-05: Világfigyelő - :

Görögország nem akarja szétzúzni az EU-t

Görögország nem szétzúzni, hanem helyrehozni szeretné az Európai Unió kereteit, mert úgy véli, azokon belül meg lehet találni a válaszokat a nyitott kérdésekre – jelentette ki tegnap Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök.