Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kovásznán a Lakóca Alkotócsoport

2015. február 9., hétfő, Közélet

A kovásznai Kádár László Képtárban tegnap megnyílt a Lakóca Alkotócsoport kiállítása. A megnyitón a megszokott módon telt ház volt, a tárlatot Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész méltatta.
 

A hat kiállító több műfajban mutatta be alkotásait: Éltes Barna, Hosszú Zoltán, Madaras Péter szobrászként mutatkozott be a kovásznaiak előtt, Nicu Barb festményeit hozta el, Sipos Gaudi Tünde és Dobolyi Tamás grafikákat állított ki.
A Lakóca tarkaságában nagyszerű csoport, közösen állítanak ki, elvi elhatározás is összeköti őket, befogadnak új tagokat, együttműködnek művészettörténészekkel, néprajzosokkal is – mondta Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, aki „jó kis társaság jó kis kiállításaként” határozta meg az eseményt. Heterogén gyűjtemény, absztrakt festmények, akcionista grafikák, egy hasábból faragott, a pop-hippi kultúra jelképeit hordozó vagy éppen puritán szobrok – méltatta az alkotásokat. Külön kiemelte, a művészek – egy kivétellel – mind a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Mű­vészeti Líceum végzősei, mi több, egy osztályban tanultak. A kiállítás anyaga mutatja, a szellemi befektetésnek beérett a gyümölcse, most a nagyérdemű kóstolgathatja a zamatos termést – mondta Vécsi Nagy Zoltán.
A megnyitón zongorán közreműködött Bagoly Nor­bert és Bejan Norbert, a kézdivásárhelyi Molnár Jó­zsiás-iskola diákjai, fel­ké­szítő tanáruk Diaconu Mó­nika.
A Lakóca Alkotócso­port tárlata március 15-ig látogatható.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 759
szavazógép
2015-02-09: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Megszólalt Băsescu
Traian Băsescu nem vezetője, hanem partnere akar lenni a védnökségével alakult Népi Mozgalom Pártnak (NMP) – jelentette ki tegnap az elnöki hivatalból decemberben távozott politikus az alakulat második kongresszusán. Az NMP új elnököt választott, miután Elena Udrea, az eddigi pártelnök az ellene felhozott korrupciógyanú miatt lemondott a párt éléről.
2015-02-09: Közélet - Iochom István:

Molnár Vilmos Csernátonban

A zord időjárás ellenére telt ház előtt mutatta be péntek délután a Márai Sándor-díjas Molnár Vilmos csíkszeredai író Az ördög megint Csíkban című novelláskötetét az alsócsernátoni Haszmann Pál Múzeum Cseh Tibor Könyvtártermében. Az író a Haszmann Pál Közművelődési Egyesület meghívására látogatott el Csernátonba. A szerzővel Dimény-Haszmann Árpád költő beszélgetett.