RövidenBukarest nem ad a Reflexre

2015. február 28., szombat, Közélet
Sem a művelődési minisztérium, sem a Román Kulturális Intézet nem válaszolt a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház pályázatára, így a Reflex 3 nemzetközi színházi  szemle költségeit helyi forrásokból kell biztosítani – derült ki a sepsiszentgyörgyi tanács februári ülésén.
Az eredeti elképzelés szerint a házigazda intézmény 450, a helyi önkormányzat 350, a megyeháza pedig 250 ezer lejjel járult volna hozzá a Reflex megszervezéséhez, a színház önrészét azonban 200 ezer lejre kellett csökkenteni, ami azt jelenti, hogy a tervezettnél kevesebb előadást hívhatnak meg a fesztiválra. A március 18–31. közötti színházi fesztiválon naponta legalább egy, de többnyire két-három, olykor négy eseményre (előadásra, tárlatra, közönségtalálkozóra, kerekasztal-megbeszélésre, koncertre) várják a közönséget. (demeter)
Cikk megjelenési időpontja: 2015-02-28 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 743
szavazógép
2015-02-28: Közélet - Fekete Réka:

Furulyás hangulat a havasról (Hagyományok éve)

Ha nem is valódi rekegő (gyimesi hiedelmi figura), de igazi jó gyimesi furulyás volt az első vendége a Ségercz Ferenc által kezdeményezett folklórkutató és -dokumentáló programsorozatnak csütörtökön este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. A bükkhavaspataki Tankó Dezső „Fintu” nemcsak hangszerével mesélt, hanem válaszolt a kérdésekre is, amelyekből kiderült: a kottát nem ismerő kalibás ember mindent elfurulyál, amit előtte valaki elénekel.
2015-02-28: Közélet - :

Bemutatkozunk Budapesten (Röviden)

Székelyföld-stand is látogatható a csütörtökön nyílt, vasárnapig tartó, Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a Budapesti Vásárközpontban. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás közösen jelentkezett korszerűen kivitelezett, 35 négyzetméteres standon, ahol, mint Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, parádés képekkel, elsősorban természetfotókkal – de néprajzi jellegűekkel is – népszerűsítik Székelyföldet.