Kismamák a kisbabákért

2015. március 6., péntek, Közélet

Ötvenegy cumisüveget és egy sterilizáló berendezést adományozott kismamák egy csoportja a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályának, a tegnapi átadáson a Kismamák 2012 internetes közösségi csoport tíz tagja vett részt.
 

  • Dr. Szén Annamária osztályvezető főorvos örömmel vette át az adományt. Ványolós-Albert Csaba felvétele
    Dr. Szén Annamária osztályvezető főorvos örömmel vette át az adományt. Ványolós-Albert Csaba felvétele

A cumisüveg-akciót Ványolós-Albert Sarolta kezdeményezte, aki másfél hónappal ezelőtt, kislánya beutalásakor tapasztalta, hogy a megyei kórházban régiek a cumisüvegek, ezért kismamatársainak felvetette: vásároljanak a gyermekosztály javára. A 407 tagú Facebook-csoport ötvenegy tagja tíz-tíz lejt pótolt össze, kezdeményezésüket támogatta a Dajka bolt, és a szándék valóra vált, tegnap ötvenegy cumisüveggel és a hozzájuk tartozó műanyag részek sterilizálására alkalmas berendezéssel állítottak be a gyermekosztályra.
Ványolós-Albert Sarolta lapunknak elmondta, a Kismamák 2012 csoport abból a célból jött létre, hogy segítsék egymást. „Régebb védőnők segítették a kismamákat tanácsokkal, ez jelenleg hiányzik, főleg az első gyermekes anyukáknak, akik sok kérdésben bizonytalanok. Kezdetben csak az interneten mondtuk el egymásnak tapasztalatainkat, egy idő után együtt sétáltattuk a gyermekeket a parkban, aztán a gyermeknevelési szabadság lejárta után többen visszamentek munkába, mi, kétgyermekesek még otthon vagyunk a második kisbabával és időnként találkozgatunk.”
Kérdésünkre, hogy Sepsiszent­györgyöt bababarát városnak tartja-e, a kismama elmondta, szerinte, ha nem is mindenütt, de a városközpontban könnyen lehet közlekedni babakocsival, és sok az olyan hely, ahová az anyuka kisbabájával mehet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 524
szavazógép
2015-03-06: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A fogyasztóvédők bosszúja

Rászálltak az újságárudákra a fogyasztóvédelmi hatóság felügyelői: sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi lapárusító helyeken tartottak úgynevezett tematikus ellenőrzést. S mert aki keres, talál – hát bírságoltak is, különféle kihágásokért. A lapunkat kiadó H–Press Kft. sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi bódéiban – szám szerint 11 helyen – végzett ellenőrzések nyomán összesen 9 büntetőjegyzőkönyvet állítottak ki, különféle okok miatt.
2015-03-06: Közélet - Bokor Gábor:

Herceg viszi Kovászna jó hírét

Egy nap alatt kétszer is Kovásznára látogatott Miklós (Nicolae) román királyi herceg. Kedden, Brassóból Háromszékre érkezve, első megállóhelye a kovásznai városháza volt, onnan indult Árkosra, ahol elindította az Edinburgh Hercege Nemzetközi Díj-programot. Majd újból Kovásznára autózott, találkozott a városvezetőkkel, ismerkedett a településsel. A herceget lenyűgözte a város, így nem mondott nemet, mikor arra kérték: vigye tovább Kovászna hírnevét, széles körben ismertesse az itteni gyógyturisztikai lehetőségeket.