Reflex 3Első nap elfogytak a jegyek

2015. március 11., szerda, Közélet
Nem minden előadásra, de a fesztivál kilenc versenyelőadásából ötre már a jegyárusítás első napján elfogyott az összes belépő. A tegnapi nap nem volt feszültségmentes a Reflex3 szervezői számára, az internetes jegyvásárlási rendszer lefagyott, emiatt a jegyirodában sem tudtak dolgozni egy ideig. A délutáni irodazárásig azonban még így is több mint ezerkétszáz jegyet vásároltak az érdeklődők.
  • Fotó: Ferencz Anikó
    Fotó: Ferencz Anikó
Kígyózó sor a Korzón és az ország minden részéből befutó panaszok az internetes jegyvásárlás lehetetlensége miatt – így kezdődött a Reflex3 első jegyárusító napja. Nyilván, a színház iránti hatalmas érdeklődés miatt alakult ki ez a helyzet, de a modernség átka is belejátszott: a szemlét szervező Tamási Áron Színház ugyanis – bár a programot már rég használja – fesztiválon most először alkalmazta a jegymestert, és a virtuális térben oly nagy volt az igénybevétel, hogy a rendszer lefagyott – magyarázta Bocsárdi László színházigazgató. Ugyanaz a program működteti a jegyirodai kiszolgálást is, és hogy legalább ott ki tudják szolgálni az embereket, a délelőtt folyamán egy ideig letiltották a digitális rendszert, majd kora délután indították újra.
Bocsárdi László hozzátette, a jegyek gyors elfogyását az is magyarázza, hogy a város adottságai miatt – még a színház színpada sem elég nagy, csupán a szakszervezeti művelődési ház tudna befogadni nagyobb produkciókat – többnyire csak kisszínpadi előadásokat tudnak meghívni, a stúdió-előadásokra viszont kevés néző fér be. Ezen úgy próbáltak segíteni, hogy egy-egy meghívott társulat többször játssza előadását, a temesváriak például háromszor, az Odeon Színház kétszer – de még ez is kevésnek mutatkozott, elsőnek éppen a temesváriak Moliendo Café című előadására fogytak el a jegyek. De már nem lehet belépőt vásárol­ni az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház Si­rály című előadására, a lengyel Dada von Bzdülow Színház Invisible Duets mozgásszínházi előadására, Pintér Béla és Társulata Titkainkjára és a bukaresti Odeon Színház A demokrácia ellen című előadására, valamint a berlini RotFrot koncertjére sem.
Cikk megjelenési időpontja: 2015-03-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 4
szavazógép
2015-03-11: Közélet - Iochom István:

Székelyföld volt, van és lesz! (A Székely Szabadság Napja Kézdivásárhelyen)

Mintegy kétszázan vettek részt tegnap délután a kézdivásárhelyi Gábor Áron-szobornál tartott megemlékezésen és tiltakozó megmozduláson, melyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezett.
2015-03-11: Közélet - :

Befogják a gazdátlan kutyákat

Sok gondot okoznak a kóbor ebek Uzon­ban. Számuk folyamatosan nő, van, aki úgy véli, más településeken, akár Bras­sóban befogott kutyákat engednek itt szabadon. A polgármesteri hivatal próbálja megfékezni a gazdátlan ebek szaporodását, megkezdték azok befogását. Eddig húszat kaptak el és adtak be a szépmezői kutyamenhelyre. A menhelyről 1600 lejes számlát kapott az uzoni községháza, a pénzt átutalták. Az összeg nagy, de ennél fontosabb a gyerekek, idősek biztonsága – érvelt érdeklődésünkre Ráduly István polgármester.  (bokor)