Négyes döntő SepsiszentgyörgyönZöld-fehér mennyország

2015. március 13., péntek, Közélet

Három napig Sepsiszentgyörgy a román kosárlabda fővárosa, hiszen itt rendezik meg a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjét (Final Four), illetve az azt követő All Star-Gálát. Nagy esemény előtt áll városunk, megyénk, hiszen a kupasorozat-döntőnek első ízben, míg a gálamérkőzésnek 2008 után másodszor ad otthont a Szabó Kati Sportcsarnok. Mint ismeretes, a Sepsi-SIC a címvédő Aradi ICIM-mel harcol egy helyért a döntőben, a túloldalon pedig Gyulafehérvár és Alexandria küzd meg egymással. A Final Four mérkőzéseire ma és szombaton, míg az All Star Game Észak–Dél elleni összecsapásra vasárnap kerül sor.

  • Henning János archív felvétele
    Henning János archív felvétele

A hétvégi kosárlabda-fesztivál programja:
Ma: Gyulafehérvár–Alexandria (17 óra), Sepsi-SIC–Aradi ICIM (19.30 óra)
Szombaton: a torna kisdöntője (17 óra), a négyes torna fináléja (19.30 óra)
Vasárnap: All Star Game, Észak válogatottja–Dél válogatottja (18 óra).
A Final Fourt és a gálamérkőzést a Dolce Sport közvetíti élőben, az öt mérkőzés közül mindössze a harmadik helyért kiírt párharc nem kerül képernyőre. A Marosvásárhelyi Rádió (106,8 FM, www.marosvasarhelyiradio.ro) és a Sepsi Rádió (98,5 FM) szintén élőben közvetíti a Sepsi-SIC mindkét párharcát. Hajrá, lányok, és zúgjon hangosan a Szentgyörgy, Szentgyörgy!

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-03-13: Közélet - Iochom István:

Új orvosok és műtétek Kézdivásárhelyen

Az utóbbi időszakban négy fiatal szakorvossal: Szász Szabolcs szülész-nőgyógyásszal, Gáspár Eszter bőrgyógyásszal, Fetés Péter urológussal és Fetés Kinga rezidens újszülöttgyógyásszal bővült a kézdivásárhelyi kórház (fotó) személyzete – tudtuk meg dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvostól.
2015-03-13: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Egyenlők és egyenlőbbek

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége arra hívta fel a figyelmet: a demokrácia egyik alapelve, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő. Az Európai Bizottság közelről követi a fejleményeket. Végre ránk figyel a Nyugat, Brüsszel és Washington, végre mi, Romániában élő magyarok is a nemzetközi fórumok érdeklődésének középpontjába kerültünk! – kiálthatnák fel örömmel.