Reflex3Dokumentarista előadás az Osonó színpadán

2015. március 18., szerda, Közélet

Marokkói színészek helyett thaiföldiekkel mutatja be csütörtök este a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesz­tiválon a mask@face.now című produkciót a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. A dokumentarista előadás afrikai vendégelőadói vízum hiányában nem utazhattak Romániába, az engedélyt az Osonó több rendbéli közbenjárására sem sikerült megszerezniük.
 

Az egymástól távol eső kultúrák találkozására és az adott országok legjellemzőbb társadalmi kérdéseire épülő előadást a két társulat színészeiből álló csapat sikerrel mutatta be tavaly decemberben Marokkóban a 3. Berka­ne-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon, ennek köszönheti az áprilisi visszahívást.
Fazakas Misi, a sepsiszentgyörgyi színházműhely vezetője elmondta, az előadás alapját azok a beszélgetések képezik, amelyeket az afrikai országban a csapat tagjai iskolásokkal, egyetemistákkal, különböző társadalmi kategóriákból érkező fiatalokkal folytattak, de voltak közös műhelygyakorlataik is, amikor megismerték az ott élő fiatalok nehézségeit, álmait, gondolataikat a jövőről. Arab társaikkal együtt olyan kulturális terméket állítottak elő, „amely nem elválaszt, hanem összeköt népeket, amely rámutat arra, hogy globalizálódó világunkban az egyszerű emberek ugyanazokkal a gondokkal, problémákkal küszködnek, akárhol is élnek”.
A marokkói fiatalok kényszerű távolmaradása miatt kereste meg az Osonó a thaiföldi Moradokmai Színház jelenleg Budapesten tanuló tagjait, hogy ugorjanak be az előadásba, a közös próbákat vasárnap kezdték, s bár csak néhány nap áll rendelkezésre, hogy egymásra hangolódjanak, bíznak a jó együttműködésben, mivel Bangkokban már dolgoztak együtt. A csütörtöki előadást a Tamási Áron Színház kamaratermében tartják este fél tíztől.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2015-03-18: Közélet - Fekete Réka:

A családorvosok nem módosítanak szerződést

Előnytelen a családorvosoknak az egészségbiztosító pénztárral kötött szerződés módosítása abban a változatban, ahogy a biztosító javasolja, de a páciensek sem járnának jól, ha egyes rendelők amiatt zárnának be, mert a megváltozott finanszírozás nem elegendő működésükre.
 
2015-03-18: Közélet - :

Elítéltek öt rendőrt

Felfüggesztett börtönbüntetést rótt ki a legfelsőbb ítélőtábla öt Kovászna megyei közlekedésrendészre. A büntetés minden esetben három év szabadságvesztés, továbbá két évre felfüggesztették bizonyos polgári jogaikat.