Házi őrizetben Vâlcov

2015. március 27., péntek, Belföld

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék bírói tegnap este úgy döntöttek, házi őrizetbe helyezik Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert. Vâlcov otthonában értesült az intézkedésről. A volt pénzügyi tárcavezető szerda estétől csütörtök déli 13 óráig volt a fővárosi rendőrség fogdájában. Darius Vâlcovot azt követően börtönözték be, hogy a szenátus jóváhagyta a Korrupcióellenes Ügyészség őrizetbe vételére és előzetes letartóztatására vonatkozó kérését.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2015-03-27: Belföld - :

Vizsgálat Dorin Florea ellen

Bűnvádi eljárás indult Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea ellen, akit a Korrupcióellenes Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsít. Ugyanezzel gyanúsítják a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóját, és cinkossággal az önkormányzati testület 19 képviselőjét, a hivatal jogászát és a város jegyzőjét. A gyanúsított önkormányzati képviselők közül tíz RMDSZ-es. A vádhatóság szerint a gyanúsítottak 2013 júliusában törvénytelenül nyújtottak a város költségvetéséből négymillió lejes támogatást a marosvásárhelyi FCM labdarúgóklubnak. Törvény szerint nem folyósítható közpénz olyan jogi személynek, amely köztartozással rendelkezik.
2015-03-28: Élő múlt - Tófalvi Zoltán:

Marosvásárhely márciusa 2.

Minden település, minden egyén életében lehetnek olyan sorsdöntő vízválasztók, amelyek akár évtizedekre meghatározzák életútját. Marosvásárhely történetében és sokunk életében ilyen éles cezúra 1990. március 19-e és 20-a. Akik átéltük, tudjuk: azóta teljesen megváltozott az életünk. Másként nézünk ugyanarra a tárgyra, épületre, másként járjuk ugyanazokat az utcákat, talán a szót is másként ejtjük, s a gondolatok is egészen másként formálódnak szöveggé a fehér papírlapon.
Március 19-e és 20-a eseményei úgy záródtak a tudatomban, mint valami különös páncélszekrényben. Még mindig nem érzem magam elég erősnek elviselésükhöz. Félek e furcsa két naptól. Úgy félek, mintha előttem állnának.
„A dokumentumok hangján”, naplószerűen, az átélt események pontos bemutatásával igyekszem felidézni a legapróbb részleteket is, mert csak így válik teljessé a véres hétfő és kedd története. Azé a történelemé, amely elemi erővel szólt bele mindennapi életünkbe. Íme a sűrített krónika 1990. március 19-éről és 20-áról.