Szerződéssel támogatják a kosarasokat

2015. április 1., szerda, Közélet

300 ezer lejjel támogatja a Sepsi-SIC sportegyesületet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat: a testület tegnapi rendkívüli ülésén egy szavazat ellenében, két tartózkodás mellett hagyta jóvá az előterjesztett határozatot, amely lényegében a törvénymódosításokat követi; ezután egyöntetűen megszavazták az összegnek a városi költségvetésbe való beiktatását is.

A jogszabályok változása miatt a térségnek és a szurkolóknak sok örömet, büszkeséget szerző kosárlabdacsapatot nem lehet többé a megyei tanács, a megyeszékhely és a Tega köztisztasági vállalat által létrehozott egyesület tagdíjából támogatni, ezt a pénzt csakis adminisztratív kiadásokra fordíthatják, magára a sporttevékenységre támogatói szerződést kell kötni a csapattal – magyarázta Tischler Ferenc alpolgármester a gyors eljárás szükségességét. Az EMNP-s Váncsa Albert kifogásolta: ideje sem volt elolvasni a tervezetet, de főleg azt, hogy az utánpótlás-nevelésre nem fordítanak elég figyelmet, a Sepsi-SIC-nek nincs olyan széles alapja, amelyből kinőheti magát a piramis csúcsának számító versenyzői réteg; éppen ezért számon kell kérni az edzők munkáját is. Tischler válaszában felsorolta az eddig elért eredményeket, és azt is elmondta, hogy világversenyeken részt vevő sportolók jönnek haza edzősködni; nyilván van még javítanivaló az utóbbi években emelkedő pályára állt háromszéki sportéleten, de ez nem csupán a városvezetésen múlik, a sportiskolának is többet kell tennie.

 

Pénz a megyeházától is
Kovászna Megye Tanácsa szintén 300 ezer lejjel támogatja a Sepsi-SIC kosárlabdacsapatot. Erről tegnapi soros ülésén döntött a közgyűlés. Tamás Sándor elnök elmondta, amióta átgondoltan támogatják a csapatot, annak teljesítménye felfelé ível. A lányok nemrég megnyerték a Román Kupát, és minden valószínűség szerint az országos bajnokságban is a csúcson végeznek – fűzte hozzá. (sz. a.)
 

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-04-01: Közélet - Iochom István:

Útbaigazítják a vendégeket (Idegenforgalmi turisztikai iroda Kézdivásárhelyen)

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere a legutóbbi tanácsülésen bejelentette: aláírta a finanszírozási szerződést a turisztikai információs iroda létrehozására. A projekt összértéke áfával együtt 388 ezer lej, a vissza nem térítendő támogatás 345 ezer lej.
 
2015-04-01: Közélet - :

Újból feltűnhet a kéknyelv-betegség

Ha az időjárás melegebbre fordul, és az éjszakai hőmérséklet is eléri a 7–10 Celsius-fokot, ismét aktívvá válhat a kéknyelv-betegséget terjesztő szúnyog, így újabb megbetegedések is előfordulhatnak a kérődző állományokban – tudtuk meg dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvostól.