Női kosárlabdaBajnoki cím küszöbén a Sepsi-SIC

2015. április 14., kedd, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC egy lépésre – azaz még egy nyertes mérkőzésre – van a bajnoki cím megszerzésétől, miután az elmúlt hétvégén hazai környezetben kétszer is legyőzte Târgoviştét a női kosárlabda nemzeti liga döntőjének első két meccsén. A Szabó Kati Sportcsarnokban megrendezett fantasztikus hangulatú mérkőzések szoros küzdelmet hoztak, de a zöld-fehéreknek a pénteki találkozót egy-, a szombatit ötpontos különbséggel sikerült megnyerniük.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcot a háromszékiek vezetik 2–0-ra, a küzdelemsorozat következő viadalát pedig holnap rendezik meg Târ­goviştén. Meg­nyugtató előnnyel utazunk Dâmboviţa megyébe, s nagyon bízunk abban, hogy egy mérkőzésből eldöntjük a bajnoki cím sorsát!
Sepsi-SIC–Târgovişte 66–65
(15–17, 19–14, 15–8, 17–26)

Több mint 1200 néző. Vezette: Sorin Drugău, Adrian Habor, Alexandra Din­că. Sepsi-SIC: Jeffery 9, Harisson 15/3, Marshall 14/3, Părău 16/6, Murphy 5–Cutaş, Kilin, Debreczi, Paşcalău 7, Ko­kovay, Kelemen, Lovász. Târgovişte: Green 7/3, Huţanu 2, Coker 13, Stoenescu 7/3, Givens 17–Poole 19/9, Watson, Dincă, Alecu, Uşurelu, Kirberg, Oláh (Orosz).
Pénteken Părău hárompontosával rajtolt a találkozó, és a 6. percig vezettünk. Ekkor Givens büntetőből egyenlített, majd előnyhöz juttatta csapatát (10–11). A következő pontok is az ő nevéhez fűződtek, s az első negyed hajrája Poole és Părău ko­sárpárbajáról szólt (15–17). A második negyedben már jobban ment a SIC, így sikerült visszaszereznünk a vezetést, és hárompontos előnnyel vonultunk szünetre (34–31). A térfélcserét követően már mi irányítottuk az összecsapást, és a jól záró védelmünknek köszönhetően mindössze 8 pontot engedtünk a vendégeknek, ami alatt mi 15 pontig jutottunk (49–39). A tízpontos hátrányban lévő târgoviştéi lányok a negyedik játékrészben magukra találtak, és Poole irányításával folyamatosan csökkentették a két csapat közötti különbséget. A 34. percre Dan Fleşeriu tanítványai egyenlítettek 53-ra, s nagyon szorossá vált a küzdelem. Ekkor Jeffery, Harrison és Marshall a legjobbkor szerzett pontot, azonban a túloldalon Givens és Poole kosarai játékban tartották a címvédőt. Fél perccel az utolsó dudaszó előtt 66–65-re vezetett a Sepsi-SIC, s a véghajrában Poole kezében volt a Târgovişte győzelme, ám dobása célt tévesztett, és a labda lejpattant a gyűrűről... Maradt az egypontos zöld-fehér előny, s mi örvendhettünk a kikínlódott győzelemnek. A megszokottól eltérően Murphy keveset tudott segíteni csapatának, hiszen a mérkőzés teljes egésze alatt jól védekeztek ellene a vendégek. Sze­rencsére „nélküle” is hoztuk a kötelező győzelmet, és játékosunknak lesz még alkalma javítani teljesítményén.
Mestermérleg
* Zoran Mikes, Sepsi-SIC: Nagyon nehéz mérkőzésünk volt, és igazi elégtétel, hogy nyertünk. Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, hiszen a meccs nagy részében mi irányítottuk a küzdelmet.
*  Dan Fleşeriu, Târgovişte: Ha egy labdabirtoklásnyi előnyön dőlt el egy mérkőzés, akkor ahhoz már nincs mit hozzáfűznöm. A tavalyi döntőben mi nyertünk egy ponttal, ezúttal pedig mi veszítettünk.
Sepsi-SIC–Târgovişte 68–63
(21–14, 15–14, 21–16, 11–19)

Több mint 1300 néző. Vezette: And­rada Mónika Csender, Şerban Ra­şoga, Costin Bogdănescu. Sepsi-SIC: Jeffery 17/3, Harrison 23/15, Marshall 8, Părău 7, Murphy 1–Cutaş 2, Kilin 2, Debreczi, Paşcalău 8, Kokovay, Kelemen, Lovász. Târgovişte: Green 15/9, Huţanu 6, Coker 12/3, Stoenescu 5/3, Givens 11–Pool 12/3, Watson 2, Dincă, Alecu, Uşurelu, Kirberg, Oláh (Orosz).
8–0-s szentgyörgyi rohammal indult a szombati találkozó, s a hazai kosárgyártást Coker triplája és Huţanu duplája törte meg egy pillanatra. A folytatásban is mi irányítottuk a küzdelmet, és tíz perc után 21–14-re vezettek a zöld-fehér mezes lányok. A második negyed târgoviştéi kosarakkal indult, ám ez nem vetett gátat a hazaiak lendületének, ahol a döntőben először jutott játéklehetőséghez Kilin is. Játékosunk csupán két és fél perc alatt két ponttal, illetve egy lepattanóval és egy gólpasszal segítette csapatát! Zoran Mikes a „gyengélkedő” Murphy helyett több­ször is Cutaşt küldte a pályára, akire nagy szerep hárult a védekezésben. Ez idő alatt együttesünk többi tagja gyártotta a kosarakat, a túloldalon Coker, Green és Poole vitte hátán a Târgoviştét (36–28). Nyolcpontos szentgyörgyi vezetésnél fordultak a csapatok, a küzdelem pedig Harrison negyedik hárompontosával folytatódott. Ezt követően felváltva, mindkét oldalon jöttek a kosarak, s állandósulni látszott a Sepsi-SIC 13 pontos előnye (57–44). Az utolsó negyedet Târ­govişte kezdte jobban, és játékosai pillanatok alatt felére faragták le a hátrányukat (57–50). Ekkor Marshall törte meg a szentgyörgyi kosárcsendet, s annak ellenére, hogy a vendégek megszorongattak a találkozó utolsó perceiben, magabiztosan nyertük meg az összecsapást (68–63). Kettőből kettő, és a bajnoki cím küszöbén áll a Sepsi-SIC. Szép volt, lányok!
Mestermérleg
* Zoran Mikes, Sepsi-SIC: Jobban játszottunk, mint előző nap, s az utolsó negyedben több hibát is elkövettük, ezzel pedig lehetőséget adtunk a târgoviştéi csapatnak a felzárkózásra, és szoros lett a meccs vége. Ha a soron következő mérkőzéseken is tudjuk majd irányítani a játékot, akkor úgy gondolom, képesek vagyunk még egy győzelmet megszerezni.
* Dan Fleşeriu, Târgovişte: Nagyszerű volt a hangulat, és nagyszerű szurkolói vannak a szentgyörgyi csapatnak. A mérkőzést nem szeretném kommentálni, mert félek, hogy csúnya dolgokat mondanék.
A Sepsi-SIC és a Târgovişte közötti párharc holnap a finálé harmadik mérkőzésével folytatódik, a 19 órától kezdődő idegenbeli meccset a Dolce Sport közvetíti élőben. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi-SIC!

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-04-14: Sport - :

Gelence–Maksa 7–1 (Joma Shop IV. Liga)

Gelence, kb. 250 néző. Játékvezető: Péter József. Ge­lence: Gătej–Rákosi, Márkos Szilárd, Marincea, Stana, Pânzaru, Sala, Csulak, Bărbăşescu, Gerotă, Márkos Sza­bolcs (játszott még: Vulcan A., Vulcan Sz., Audi, Fogarasi). Maksa: Gecse–Kiss R., Popină, Kiss Z., Zölde, Kanyó, Coroiu, Berecz, Pál, Puşcaşu, Forró. Gólszerzők: Pânzaru (11.), Gerotă (27.), Márkos Szabolcs (29., 45. és 65.), Băr­băşescu (50.), Vulcan (74.). Ifjúságiak: 5-1.
2015-04-14: Sport - :

Fontos meccs előtt a Sepsi FC (Teremlabdarúgás, I. Liga)

Fontos és nehéz mérkőzés előtt áll a megyeszékhelyi Sepsi FC, amely ma 17.15 órától a Ma­rosvásárhelyi City’US otthonában lép pályára a futsalbajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén. Farkas Attila tanítványainak mindenféleképpen győzniük kell, ha be akarnak jutni a küz­delemsorozat elődöntőjébe. A DigiSport3 által élőben közvetített találkozó játékvezetője a bukaresti Gabriel Gherman és az aranyosgyéresi Gabriel Mocean.