Díjazták az Osonót

2015. április 17., péntek, Nyílttér

Két díjat kapott a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a marokkói nemzetközi színházfesztiválon. A Sidi Kacemben április 7–12. között tartott rendezvényen Tunézia, Algéria, Palesztina, Líbia, Irak, Marokkó és Spanyolország képviseltette magát. A legjobb női mellékszereplő díját Daragics Bernadettnek, a legjobb csapatnak járó fesztiváldíjat a Fazakas Misi által rendezett mask@face.now című koprodukciónak ítélte oda a zsűri.

  • Daragics Bernadett átveszi a díjat
    Daragics Bernadett átveszi a díjat

A fesztivált követően a háromszéki társulat tíznapos turnén vesz részt: Kenitrában, Casa­blancán, Mohammediában és Marrákesben mutatja be a személyes történetekre, a kultúrák találkozására és a fiatalok életét meghatározó legjellemzőbb társadalmi kérdésekre épülő produkciót.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2015-04-17: Nyílttér - :

Az utca hangja

N. KÁNYÁDI MIHÁLY, Szentivánlaborfalva. Az Európai Unió a volt szocialista országoknak és főleg Romániának gazdasági szempontból többet ártott, mint használt. Az új, demokratikus vadkapitalista rendszerben a privatizáció végrehajtása után – amivel tönkretették az országot – sok becsületes és szorgalmas ember kénytelen volt magánvállalkozásba kezdeni.
2015-04-17: Nyílttér - :

Adomány a kórháznak

A kovásznai Gocz Elvira ezer eurót adományozott a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sür­gősségi Kórház tüdőgyógyászati osztályának. A titokzatos kovásznai asszony, akinek életútját Gyila Sándor foglalta kötetbe, és amelyet lapunk sorozatban közölt, tavaly szeptemberben a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolát támogatta jelentős összeggel.(fekete)