Târgovişte–Sepsi-SIC 68–56 Női kosárlabda, nemzeti ligaSepsiszentgyörgyön dől el a bajnoki cím

2015. április 17., péntek, Sport

(10–20, 25–14, 17-14, 16–8)
Târgovişte, városi sportcsarnok. Több mint 1300 néző (is­mételten rengeteg sepsiszentgyörgyi szurkoló). Vezette: Fabiana Niţu, Bukuresti László, Cosmin Prişcă. Târgovişte: Green 13/3, Huţanu, Coker 19/3, Poole 9/2, Givens 16–Oláh (Orosz), Kirberg, Uşurelu, Alecu, Dincă, Stoenescu 6/6, Wat­son 5/3. Edző: Dan Fleşeriu. Sepsi-SIC: Jeffery 5/3, Harrison 3, Marshall 12, Părău 9/6, Murphy 15–Lovász, Kelemen, Ko­kovay, Paşcalău 12/3, Debreczi, Kilin, Cutaş. Edző: Zo­ran Mikes. Mezőnybeli dobószázalék: 22/57 – 38 százalék, il­letve 23/61 – 37 százalék. Büntetők dobószázaléka: 18/24 – 75 százalék, illetve 6/14 – 43 százalék. Lepattanók: 38–41. Leg­több lepattanó: Coker 16, illetve Murphy 13. Legtöbb gólpassz: Stoenescu 3, illetve Părău 4. Kipontozódott: Murphy (49.).

  • HENNING JÁNOS archív felvétele
    HENNING JÁNOS archív felvétele

Két napja még hihetetlennek tűnt, ma már kegyetlen va­lóság az a tény, hogy Târgo­viş­tének sikerült kihasználnia a ha­zai pálya előnyét, csütörtökön is legyőz­te a Sepsi-SIC-et a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének negyedik mérkőzésén. Az egyik fél három győ­zel­mé­ig tartó párharc jelenleg döntetlenre áll (2–2), a min­dent eldöntő ötödik meccset vasár­nap 17 órától a sepsi­szent­györgyi Szabó Kati Sport­csar­nok­ban rendezik meg.
Újra remekül kezdtek a szent­györgyi lányok, akik Pă­rău vezényletével tíz ponttal nyerték meg az első negyedet (10–20). Akárcsak egy nappal korábban, a második játékrész már a házigazdáké volt, akiknek sikerült gyorsan felzárkóz­niuk, és egypontos előnnyel zár­ták az első félidőt (35–34). A térfélcserét követően kétszer is ve­zettünk, s rövid ideig úgy tűnt, hogy visszaszereztük a já­ték irányítását, ám végül mégis négypontos hátrányból vártuk az utolsó negyedet (52–48). A játékrész elején karnyújtásnyira voltunk Târgoviş­tétől, ám há­rom perc alatt három triplát kaptunk, és vendéglátóink elhúztak tíz ponttal (63–53). A véghajrában a nagyon lefáradt szentgyörgyi lányok nem tudtak lépést tartani Givensékkel, akik jobb játékuknak köszönhetően 12 ponttal diadalmaskodtak (68–56). Sajnos, nem le­het úgy meccset nyerni, hogy mindössze egy ne­gyedben játszunk jól... Foly­tatás vasárnap, és továbbra is bízunk csapatunk végső sikerében! Hajrá, Sepsi-SIC!   (tibodi)

Vasárnap 17 órától kerül sor a végső küzdelemre

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-04-17: Közélet - Bokor Gábor:

Tíz nap, tízezer aláírás (Szívkórház)

A kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón tegnap jelentette be Tamás Sándor megyeitanács-elnök: megkezdték a gyűjtést, tíz nap alatt tízezer aláírást kívánnak összesíteni, a listával is alátámasztják: a megyében sem a magyarok, sem a románok nem kívánják, hogy a kórház elnevezése megváltozzon. Tamás elsőként írta alá a petíciót, őt követte Márton Árpád képviselő, majd Thiesz János kovásznai polgármester.
2015-04-17: Máról holnapra - Farkas Réka:

Újratervezés?

Az RMDSZ megújulását, politizálásának újratervezését ígérik a hétvégi kongresszusra, lényegi, tartalmi dolgokról azon­ban egyelőre nagyon keveset hallani. Több­nyire közhelyszerű kinyilatkoztatások hang­zanak el, olyanok, mint az alázat, oda­figyelés, a közösség szolgálata...