Női kosárlabda, döntő – 5. mérkőzésSzentgyörgyön dől el a bajnoki cím

2015. április 18., szombat, Sport

Mindkét csapat – a Sepsi-SIC és a Târgovişte is – kihasználta a hazai pálya előnyét, és megnyerte a saját közönsége előtt lejátszott mérkőzéseit, így vasárnap 17 órától 2–2-es állásról a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sport­csarnokban folytatódik a női kosárlabda nemzeti liga 2014–2015-ös idényének döntője.

Mint ismeretes, a megyeszékhelyiek az elmúlt hétvégén 66–65-re és 68–63-ra győzték le a Dâm­boviţa megyei alakulatot, míg a târgoviştéiek a hét közepén 79–77-re és 68–56-ra nyertek a zöld-fehérek ellen. A SIC megalakulása óta tizenkét alkalommal csatázott egymás ellen a két csapat, s finálé négy mérkőzése után 6–6-ra módosul a háromszékiek és a Târgovişte közötti külön párharc.
A vendégek hazai sikereik után óriási morális előnnyel érkeznek hozzák, de bízzunk abban, hogy a fantasztikus szentgyörgyi közönség hatodik játékosként győzelemhez segíti a Sepsi-SIC-et, és a Román Kupa után a bajnoki aranyat is bezsebeljük. Csapatunknak szüksége lesz minden egyes szurkolójára, így aki teheti, öltözzön be zöld-fehérbe, s szerelkezzen fel síppal, dobbal, nádi hegedűvel vagy éppen kerepelővel, és látogasson ki a bajnoki cím sorsáról döntő meccsre. Gyűljünk össze minél többen, s gyűjtsük egy csokorba a csapat, a lányok és a kosárlabda iránt érzett szeretetünket, és hadd szóljon minél hangosabban a Szentgyörgy, Szentgyörgy! Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi-SIC, és vasárnap GYŐZNI KELL!  (tif)
A vasárnapi mérkőzést a Marosvásárhelyi Rádió, a Sepsi Rádió és a Dolce Sport közvetíti.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-04-18: Sport - :

Idegenben nyert a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A megyeszékhelyi Sepsi OSK tegnap délután Karácsonkőn (Piatra Neamţ) vendégszerepelt, ahol 3–0 arányban győzött a helyi Ceahlăul II. ellen a harmadosztályos pontvadászat 20. fordulójában. Részletek a Hétfői Sportban. (t)
2015-04-18: Sport - :

Eugene-ben rendezik a 2021-es atlétikai vb-t (Atlétika)

Az Egyesült Államok sportági fellegvárának számító, 159 ezer lakosú oregoni kisváros az első amerikai házigazda lesz a vb-k 1983 óta íródó történetében. Eugene tulajdonképpen pályázat nélkül nyerte el a rendezés jogát, miután tavaly novemberben Do­hával szemben alulmaradt a 2019-es vb-ért rendezett versenyfutásban.