Női kosárlabdaEzüstérmes a Sepsi-SIC

2015. április 20., hétfő, Közélet

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ezüstéremmel zárta a 2014–2015-ös női kosárlabda-bajnokságot, miután vasárnap este 65–72 arányban veszített a bajnoki címvédő Târgovişte ellen a finálé mindent eldöntő ötödik meccsén. Elmaradt a duplázás, ám öröm az ürömben, hogy a zöld-fehérek a bajnoki ezüst mellett a megnyert Román Kupával büszkélkedhetnek. Így is szép volt, lányok!

  • Albert levente felvétele
    Albert levente felvétele
  • Albert Levente felvételei
    Albert Levente felvételei

Sepsi-SIC–Târgovişte 65–72
(16–25, 18–17, 14–11, 17–19)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Telt házas mérkőzés. Vezette: Ciprian Stoica, Fabiana Martinescu, Sorin Drugău. Sepsi-SIC: Jeffery 16/3, Harrison 2, Marshall 15, Părău 8/3, Murphy 16–Cutaş, Kilin, Debreczi, Paşcalău 8, Kokovay, Kelemen, Lovász. Edző: Zoran Mikes. Târgovişte: Green 13/9, Huţanu 2, Coker 14/3, Poole 12/2, Givens 22/3–Watson 2, Stoenescu 7/6, Dincă, Alecu, Usurelu, Kirberg, Oláh (Orosz). Edző: Dan Fleşeriu. Mezőnybeli dobószázalék: 23/68 – 34 százalék, illetve 27/52 – 52 százalék. Büntetők dobószázaléka: 15/20 – 75 százalék, illetve 10/14 – 71 százalék. Lepattanók: 36–25. Legtöbb lepattanó: Jeffery 12, illetve Green, Coket 7. Legtöbb gólpassz: Părău 6, illetve Givens 6. Kipontozódott: Harrison (40.).
Csordulásig megtelt a sepsiszentgyörgyi sportcsarnok a női kosárlabda Nemzeti Liga fináléjának utolsó, mindent eldöntő mérkőzésére, ugyanis rengetegen kíváncsiak voltak arra, hogy a pontvadászat két legjobb csapata közül melyik emeli magasba a végső győzelemért járó serleget, és kinek a nyakába kerül a bajnoki arany. Mi bíztunk lányainkban, ám sajnos, negyvenpercnyi játék után nem mi, hanem a târgoviştéi csapat örvendhetett a sikernek. Előljáróban még annyit, hogy mindkét együttes kihasználta a hazai pálya előnyét, és megnyert két-két meccset, a vendégek viszont morális fö­lénnyel érkeztek hozzánk, hiszen ők diadalmaskodtak a párharc legutóbbi mérkőzésein.
Târgoviştéi kosárral indult a találkozó, majd a hatodik percig fej-fej mellett haladt a két csapat. Akkor még 14–13-ra vezettünk, ám az első negyed hajrája a vendégeké volt, és a zöld-fehérek kilencpontos hátrányból várták a folytatást (16–25). A második negyed szoros küzdelmet hozott, s annak ellenére, hogy megnyertük a játékrészt, csak egy pontot tudtunk lefaragni a címvédők előnyéből (34–42).
A térfélcserét követően agresszívebb védekezésre váltott a Sepsi-SIC, ennek meg is lett az eredménye, hiszen mind­össze 11 pontot kaptunk. Újabb három ponttal kerültünk közelebb Târgoviştéhez (48–53), s ismét zúgni kezdett a Szent­györgy, Szentgyörgy! Stoenescu triplája nyitotta meg az utolsó negyedet, ám egy 9–0-s rohammal átvettük a vezetést (59–56). Ekkor viszont Marshall lépéshiba miatt elrontott egy gyors kontrát, s Green, Givens és Coker pontjainak köszönhetően újra előnybe került a vendégcsapat (59–63). A folytatásban Marshall kétszer is egy kosárra csökkentette a két csapat közötti különbséget (62–65), ám nem tudtunk élni a lehetőséggel, és a véghajrában a higgadtabb dâmboviţaiak nyerték meg a döntő ötödik meccsét (65–72). Így az egyik fél három győzelméig tartó párharc a Târ­govişte 3–2-es sikerével ért véget.
A vereség ellenére csak gratulálni tudunk a Sepsi-SIC-nek, hiszen a Román Kupa-elsőség mellett begyűjtöttek egy bajnoki ezüstérmet is. Végszóként dicséret illeti a zöld-fehérek szurkolóit, hiszen ők jóban-rosszban kitartottak a csapat mellett, és az idei sikerek az ő sikereik is! Szép volt, Sepsiszentgyörgy!
Mestermérleg
Zoran Mikes, Sepsi-SIC: Büszke vagyok a lányokra, a csapatra, hiszen remek eredményt értünk el. Talán a döntő harmadik meccsén csúszott ki a kezünkből a párharc, és talán piszkosabb, pimaszabb kosárlabdát kellett volna játszanunk a mi megszokott tiszta játékunk helyett. Közel voltunk a végső sikerhez, de még így is elégedettek vagyunk a teljesítménnyel.
Dan Fleşeriu, Târgovişte: Nagyon nehéz és szoros volt a mérkőzés. Úgy vélem, hogy a Sepsi-SIC is megnyerhette volna a döntőt, ám most mi örvendünk a végső sikernek. Az utolsó negyedre visszajöttek a szentgyörgyiek, de nem veszítettük el a fejünket, s lányaimnak ebből sikerült erőt meríteniük a győzelemhez.
A végső sorrend: 1. Târgovişte, 2. Sepsi-SIC, 3. Aradi ICIM, 4. Gyulafehérvár.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-04-20: Közélet - Farkas Réka:

Még idén kifizetik a tanárok visszaperelt bérét

A Kovászna megyei társadalmi párbeszéd bizottság pénteki ülésére érkezett Sepsiszentgyörgyre Liviu-Marian Pop ágazatért felelős miniszter, aki igen bizakodóan minden gond megoldását vagy legalább tárgyalások elindítását ígérte. Az ülés után sajtótájékoztatón számolt be az elhangzottakról.
2015-04-20: Közélet - Bokor Gábor:

Nagyborosnyói iskolagondok

Jó hírnek számít Nagyborosnyón, hogy a tanév első félévében csökkent a hiányzások száma a Bartha Károly Általános Iskolában. A VIII. osztályosok próbavizsgájának eredményei is javultak tavalyhoz képest, a magaviseleti gondok pedig egyre ritkábbak. Példás az együttélés a magyar és roma gyerekek között, annak ellenére, hogy a roma diákok részaránya eléri a 68 százalékot – tudtuk meg Nagy Csongor iskolaigazgatótól.