Női kosárlabdaÓvás és köszöntés

2015. április 21., kedd, Közélet

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC az elvesztett bajnoki döntő után óvást nyújtott be a szövetséghez a Târgovişte egyik idegenlégiósa, Porchia Green ellen, akinek a zöld-fehérek megkérdőjelezik a játékjogát.

Mint ismeretes, különböző adósságok miatt a nemzetközi kosárlabda-szövetség egy éve megbüntette a Dâmboviţa megyei alakulatot, és megtiltotta, hogy külföldi bajnokságokból igazoljon játékosokat. A sepsiszentgyörgyi csapat vezetői szerint a tengerentúli játékos tavaly nyáron az Aquilas Tabasco alakulat tagjaként mexikói bajnokságot nyert, és így a Târgoviştének nem állt volna jogában leszerződtetnie Greent.
  A pályán a címvédő Târgovişte sikerével ért véget a 2014–2015-ös bajnokság, ám a végső sorrendről zöld asztalnál döntenek majd az illetékesek.
– Százszázalékosan meg vagyunk győződve az igazunkról, s bízunk abban, hogy a román szövetség helyt ad óvásunknak, ellenkező esetben a nemzetközi kosárlabda-szövetséghez kell fordulnunk. A törvények és a szabályok azért vannak, hogy azokat mindenki betartsa – nyilatkozta Rusz István csapatmenedzser a sepsi-sic.ro-nak.
Egyébként együttesünket – a játékosokat, az edzőt és a menedzseri csapatot – tegnap délután köszöntötték Sepsiszentgyörgy városi tanácsában, a rendezvényen a városatyák, a sajtó képviselői mellett jelen volt Antal Árpád András polgármester és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-04-21: Közélet - :

Irányváltás Cotroceni-ben? (Johannis és a kisebbségek)

A nemzeti kisebbségek sok célkitűzése megoldatlan még Romániában, ám ezekre kizárólag a többséggel folytatandó párbeszéd hozhat megoldást. Mások mellett ez olvasható Klaus Johannis államfő RMDSZ-hez intézett üzenetében. A korábbiakhoz képest kétségtelenül megváltozott elnöki szemléletet hirdető szöveg ugyanakkor teljes terjedelmében a kolozsvári kongresszuson nem hangzott el, mindössze egy kivonatolt változata, amelyből az üzenet több lényeges része is kimaradt.
2015-04-21: Közélet - :

Egységesen elítélik a névváltoztatást (A kovásznai tanács napirendjén a kórház átnevezése)

A Dr. Benedek Géza Szív- és Ér­rendszeri Rehabilitációs Kórház átnevezése is terítékre került a kovásznai városi tanács tegnapi ülésén. A jelen lévő tanácstagok – magyarok és románok, párthovatartozástól függetlenül – egyhangúan elítélték az önkényes névváltoztatást, azt, hogy az intézmény, a város közösségének megkérdezése nélkül, fejük fölött döntöttek arról, hogy a kórház megnevezésébe bekerüljön a dr. Tecu­lescu név.