PeriszkópA gyakorlat ismétlődik

2015. április 27., hétfő, Sport

Olvasom, hogy a Román Ko­sárlabda-szövetség elutasította a Sepsi-SIC óvását a pályán elveszített bajnoki cím után.

Egy régi eset jut eszembe. Csík­szeredában történt a helyi Sport Club–Steaua mérkőzés egyik szünetében. Lent a dohányzóban a csíkszeredai sportvezetők, bennfentes szurkolók, több újságíró – köztük a Sportul Popular és ugyanakkor a tévé gyakori sporttudósítója – „értékelte” a pályán látottakat, szidták a játékvezetőket, mert nem engedik győzni a csíkszeredai csapatot.
Ekkor kért szót a Sportul és a tévé tudósítója: – Uraim (meglepetésként hangzott a szó, mert akkoriban az „elvtárs” volt a divat, a kötelező), ne sértődjenek meg azért, amit most mondok: igazuk van, Csíkszereda és Hargita megye a román jégkorong fellegvára, innen kerültek és kerülnek ki jégkorongsportunk nagyjai, a válogatott keretek 90–95 százaléka. Ez tagadhatatlan. Egyet viszont jól jegyezzenek meg: amíg ebben a bajnokságban lesz egy Steaua vagy egy Dinamo, addig Csík­sze­reda ne számítson bajnoki címre. Ez egy íratlan szabály, s ezzel – tetszik nekünk vagy sem – meg kell barátkoznunk.
Úgy maradtunk, mint a fogorvosnál, tátott szájjal. Ki-ki elmorogta bajsza alatt megjegyzését, aztán bevonult a jégcsarnokba, hogy megnézze, miként győz a Steaua. Hiába csillogott-villogott a Sport Club, a győzelmet s a bajnoki címet a Steaua szerezte meg.
Nos, úgy tűnik, a jégkorongban átélt gyakorlat ismétlődik, ezúttal a kosárlabdában, valahogy így: amíg ebben a bajnokságban lesz egy Târgovişte, egy Aradi ICIM, addig a Sepsi-SIC ne számítson a bajnoki címre.
Szomorú, nagyon szomorú.

(nagymohai)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-04-27: Sport - :

Kétszer a tizenhat között (Asztalitenisz)

A junior II-es korosztály Besztercén sorra került egyéni országos bajnokságán a kézdivásárhelyiek közül Medvés Antal nyújtotta a legjobb teljesítményt – két számban is a legjobb tizenhat között végzett. Egyéniben nagyon erős ellenfél állta útját a nyolcaddöntőben, párosban pedig a Medvés Antal–Opra Szabolcs kettős végzett a legjobb tizenhat között.
2015-04-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Zoran Mikes: Közel álltunk a bajnoki címhez (Női kosárlabda)

Egy hete fejeződött be a női kosárlabda nemzeti liga 2014–2015-ös idénye, és Zoran Mikes irányítása alatt a Sepsi-SIC két érmet is bezsebelt. Az edző elmondása szerint csapata végig a maximumot adta magából, amire büszkék, és számára az ezüstnek is aranyos csillogása van.