AtlétikaIfjúsági krossz

2015. május 6., szerda, Sport
Ma a sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedi stadionban és környékén kerül sor a 2015-ös Ifjúsági krossz futóversenyre, amelyet a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság a háromszéki tanfelügyelőséggel és a megyeszékhelyi municípiumi sportklubbal szervez közösen.
A viadalon 15 és 35 év kö­zötti fiatalok vehetnek részt. A program: 11 óra – lányok raj­tja; 11.15 óra – fiúk rajtja; 11.30 óra – eredményhirdetés. (t)
 
Öt kontinensről érkeznek futók
Ma délben ötödik alkalommal rajtol el Balatonfüreden a hatnapos World Trophy ultramaratoni futóverseny, melyre idén öt kontinens 22 országából érkeznek versenyzők.
A szervező Egyesület, a Magyar Ultrafutásért (EMU) tájékoztatása szerint 80-an indulnak a 144 órás erőpróbán, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy már januárban betelt a létszám. Rajthoz áll a tavalyi ranglistavezető amerikai Joe Fejes, valamint a női címvédő kanadai Charlotte Vásárhelyi is, míg a japán csapat tagjaként először fut hatnapos versenyen a korábbi 24 órás férfi és női világbajnok, Otaki Mazsajaki és Inagaki Szumie. A futóknak a Ba­laton partján kialakított 900 méteres pályán kell majd körözniük Balaton­füreden, ahol a versenyrekordot a francia Olivier Chaigne tartja 920 kilométeres teljesítménnyel.
A magyar versenyzők közül a férfiaknál Lajkó Csaba és Pula Tamás vívhat nagy küzdelmet egymással, a nők­nél pedig Nagyné Bakucz Krisztina harmadszor is megjavíthatja a nők korosztályos világcsúcsát. Rajthoz áll a 74 éves Bozó Pál is, aki kísérletet tesz arra, hogy az ausztrál Vlastislav Skvariltól visszavegye az 535 kilométeres – szintén korosztályos – világrekordot.

 
Cikk megjelenési időpontja: 2015-05-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2015-05-06: Sport - :

Programajánló (KSE-napok, 2015)

Mától vasárnapig, azaz május 6–10. között kerül sor a már hagyományos KSE-napokra, amelynek rendezvénye­it a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és környékén szervezik. Ebben az évben újdonságként lesz felnőtt- és ifjúsági K1 Gála, valamint visszatér a fogathajtóverseny is.
 
2015-05-06: Sport - :

Nyert az ASA és a Steaua (Labdarúgás)

Az éllovas Marosvásárhelyi ASA hazai környezetben 6–1-re nyert a Viitorul ellen, és továbbra is őrzi kétpontos előnyét a címvédő Steaua előtt, amely 3–1-re győzedelmeskedett a fővárosi derbin a Dinamo ellen a román élvonalbeli bajnokság 30. fordulójában.