Adomány Barótnak és a Laura Háznak

2015. május 8., péntek, Közélet

Közel harmincesztendős a né­metországi Pietlingtől kapott Iveco tűzoltóautó, de műszaki állapota és felszereltsége több mint kielégítő, sokat segíthet az emberi életek és értékeink megmenté­sében is. A  németországi település képviselői a Máltai Szeret­et­szolgálat egyik munkatársa, Michael Soldanski révén szereztek tudomást Barót tűzoltógépparkjának elmaradottságáról, s úgy döntöttek: fölös autójukat felújítják, és nekik adományozzák.

  • Albert Egon felvétele
    Albert Egon felvétele

Lázár-Kiss Barna András polgármester fogadta a küldöttséget: mint mondotta, az adományért köszönetet mond nemcsak a város, de Erdővidék nevében is, hiszen bajban a tájegység mentőalakulatai egyként lépnek fel.
A tűzoltókkal együtt érkezett a Máltai Szeretetszolgálat Bad Rei­chenhallbeli egysége, akik ruhaneműből, háztartási eszközökből és bútorból álló segélyszállítmányt hoztak a Laura Ház számára. A fogyatékos gyermekek gondját viselő egyesület vezetője, Cseresz­nyés Emília úgy fogalmazott, számukra létfontosságú a Barótról elszármazott Balázsi Júlia által teremtett régi kapcsolat, bár munkatársaik fizetését a helyi és megyei tanács biztosítja, az ellátottjaikat szállító autó fenntartását és székhelyük közköltségeit nélkülük nem tudnák előteremteni.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1427
szavazógép
2015-05-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Kitakarni a világ dolgait (Villáminterjú Czegő Csongorral)

Miniévadot tart Sepsiszentgyörgyön a gyergyószentmiklósi Fi­gura Stúdió Színház, mely során május 7-én Az arab éjszakát mutatták be, 8-án a Kés a tyúkban, 9-én pedig a Kövekkel a zsebében című előadást láthatja a közönség az új stúdióban. A budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott vendégjáték-sorozatról Czegő Csongort, a Figura Stúdió Színház igazgatóját kérdeztük.
 
2015-05-08: Közélet - :

Vihar után

Fát döntött ki a tegnap délutáni rövid, ám heves vihar a megyeszékhelyen.