RövidenSzentkereszty Stephanie-ra emlékeztek

2015. május 29., péntek, Közélet

A bárónő hagyatékához hűen és halálának 109. évfordulóján, kedden, a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület névadójára, az intézmény alapítójára emlékeztek. Az eseményre szűk körben, a munkatársak és ellátottak jelenlétében került sor. Ft. Vargha Béla kézdi-orbaiszéki római katolikus főesperes által a gyermekotthon udvarán levő Szentkereszty-kápolnában cerebrált megemlékező szentmisét követően, Bálint Olga, az egyesület elnöke kiemelte, hogy a múlthoz hasonlóan a jelenben talán még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtapasztaljuk az emberi méltóság olyan jellegzetes mérföldköveit, mint amilyen a kölcsönösen fenntartott jószándék, jóakarat, önzetlen segítőkészség.         (Iochom)

  • Ötvös Boglárka felvétele
    Ötvös Boglárka felvétele
Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 657
szavazógép
2015-05-29: Közélet - Váry O. Péter:

Hová kerüljön a zászló?

Befejeződött a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalnak otthont adó egykori Bérpalota felújítása, helyükre kerültek az eredeti tervek alapján készült orom- és csúcsdíszek, az épület kivilágítása is működik – mi lesz az építkezés előtt még a tornyon lobogó trikolórral – tette fel a kérdést a városi önkormányzat tegnapi ülésén Mădălin Guruianu liberális képviselő.
2015-05-29: Közélet - :

Pénz útfelújításra (Röviden)

Kovászna Megye Tanácsa tegnapi soros ülésén költségvetés-kiegészítést fogadott el. 161 ezer lejt irányoztak elő a Sepsiszentgyörgyöt Illyefalván és Aldobolyon át Brassó megyével összekötő út felújítási tervének módosítására: a 2010-ben készített tervet kell napirendre hozni. 3,2 millió lejt utaltak a Kilyént Uzonon, Bikfalván és Dobollón át Brassó megyével összekötő út újjáépítési munkálataira. A munkakezdési rendeletet a mai napon állítják ki, mondotta Tamás Sándor tanácselnök. További 389 ezer ezer lejjel megpótolták a Kézdiszentléleket Esztelneken át Lemhénnyel összekötő út felújítási munkálatainak kiegészítésére, ugyanis Kézdiszent­kereszten védősáncot is ki kell alakítani.                          (sz.)