Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Gyerkőcnapok Kézdivásárhelyen

2015. június 2., kedd, Közélet

Kézdivásárhelyen a hétvégén harmadik alkalommal szerveztek városi gyermeknapot, vagy gyerkőcnapot, ahogy a szervezők elnevezték – ezúttal a Vigadóban, a művelődési ház előtti téren és a főtéri parkban. Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó és a Városi Színház közös szervezésében két egész nap szórakozhattak a legkisebbek.
 

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A gazdag és változatos programból a színházi előadás, báb- és mesejáték, a rajzfilm, moderntánc-bemutató, családi táncház, gyermekegyüttes-koncert, könyvvásár sem hiányzott. Mind­ezek mellett mindkét nap volt kísérőprogram is bőven, különféle ügyességi játékok és foglalkozások zajlottak a Bóbita Egyesület, a Kreatív Törp­manó, a Krea­Kids Stú­dió, a Kéz­divá­sárhelyi Ifjú­sági Szer­vezet és a Pro Pectus Egye­sület szervezésében. A Kéz­divásárhelyi Ifjúsági Szer­vezet fiataljai hagyományos vetélkedőkkel – kötélhúzással, tojásrepülővel, kincskereséssel, aszfaltrajzolással, valamint családos versenyekkel – lepték meg a résztvevőket. Az aktívan részt vevő gyerekeket a szervezők lufival vagy kitűzővel díjazták.
A Maassluis Nyugdí­jasklub szombaton harmadik alkalommal látta vendégül a kászonimpéri Szent Katalin Gyerekotthon huszonhárom kis lakóját. Böjte Csaba ferences szerzetes „gyermekei” egyik nevelőjükkel érkeztek Kézdivásár­helyre. Bábszín­házban és a Molnár Józsiás parkban jártak, majd a közös ebéd után különböző tevékenységekbe kapcsolódtak be. A szombati napot családi táncház zárta a Kedves zenekarral és a Har­matfű néptánccsoporttal. A harmadik gyerkőcnapok vasárnap este a Molnár Jó­zsiás-iskola zenetagozatának előadásával, a sepsiszentgyörgyi miniSNAPS gyermekegyüttes koncertjével és a Folker zenekar kicsiknek és nagyoknak szervezett interaktív „táncikájával” zárult.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 952
szavazógép
2015-06-02: Közélet - Bokor Gábor:

Élettel telt meg a kis park Kovásznán

Élettel, gyerekzsivajjal telt meg tegnap a kovásznai Városi Művelődési Ház előtti park, az intézmény udvara. A helyi Pro Csoma Sándor Egyesület, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum alegységeként működő Orbán Balázs-iskola és a Kovásznai Nőszövetség közösen szervezte meg a kovásznai gyermeknapot. Vetélkedők, meseerdő, interaktív játékok tarkították a kínálatot.
2015-06-02: Közélet - :

Játékos sepsiszentgyörgyi óvodások

Több mint tíz éve szervezik meg a háromszéki óvodák a népi gyermekjáték-találkozót, a vándorrendezvényt Sepsi­szent­györgyön tartották, a házigazda a Pinokkió Napközi Ott­hon volt. A Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is elnevezésű találkozón talpalatnyi hely nem maradt üresen a Kó­nya Ádám Művelődési Házban.