Székelyudvarhely, 1942. október 26. –Sepsiszentgyörgy, 2015. június 3.Elhunyt Magyari Lajos

2015. június 4., csütörtök, Közélet

Súlyos betegség után elhunyt tegnap sepsiszentgyörgyi otthonában Magyari Lajos költő, közíró, szerkesztő. Alapításától, 1968-tól a Megyei Tükör újságírója, főmunkatársa, főszerkesztő-helyettese, az 1989 decemberében alapított Háromszék független napilap első főszerkesztője. 1992-ben politikai pályára lépett, az újságíráshoz 2000-ben tért vissza.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bejut-e a Sepsi OSK labdarúgócsapata a felsőházi rájátszásba?eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2015-06-04: Közélet - Fekete Réka:

Kitüntették Gazda Klárát

A legrangosabb néprajzi kitüntetéssel, Györffy István-emlékéremmel tüntette ki a Magyar Néprajzi Társaság a Székely Nemzeti Múzeum egykori muzeológusát, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudomány­egyetem Magyar Néprajz és Antropológia Tanszékének nyugalmazott tanárát, a tárgyi kultúra, a gazdálkodás és életforma, a díszítőművészet és a népköltészet jeles kutatóját. A rangos elismerést tegnap Bereczki Ibolya, a Szent­endrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum aligazgatója, a Magyar Néprajzi Társaság alelnöke adta át Gazda Klárának Sepsi­szentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban.
 
2015-06-04: Máról holnapra - Váry O. Péter:

Elválasztva, de szétválasztva sosem

Száz év alatt nem változott sokat a világ. Vagyis hogy változott, geopolitikai értelemben mindenképp – bizonyos elvek azonban csalhatatlanok(nak hittek) maradtak. Ilyen a nagyhatalmak világirányítási elképzelése, ennek következménye – hogy a szétszabdalt és szétszóratott magyarság számára a naptár immár 95. éve fekete betűs dátumánál maradjunk – a trianoni, majd negyedszázad múltán az azt megerősítő párizsi diktátum.