Emlékjel a néhai holland díszpolgárnak

2015. június 9., kedd, Közélet

Péntektől Kézdivásárhelyen az egykori Erzsébet Árvaleány-nevelő Intézet, a mai Közösségi Szolgáltatási Komplexum udvarán felállított kopjafán magyar és angol nyelvű réztáblás felirat őrzi a nyolcvanegy éves korában elhunyt Coos Henneveld (1934–2015), Kézdivásárhely díszpolgára emlékét.

Az ünnepségen jelen volt Maassluis testvérváros polgármestere, a hollandiai partnerszervezet képviselője, illetve Coos Henneveld özvegye és két gyermeke is. Coos Henneveld jótékonysági, közösséget szolgáló önzetlen munkásságát Bálint Olga, a komplexum vezetője méltatta, felsorolva mindazokat a létesítményeket, projekteket, amelyek hozzájárulásával születtek az utóbbi tizenöt esztendőben a céhes városban. A csernátoni Haszmann Pál által készített kopjafát Bokor Tibor polgármester és Bálint Olga intézményvezető leplezte le. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 657
szavazógép
2015-06-09: Közélet - :

Gyógyszertár nyílt Vargyason

A vargyasiak régi óhaja teljesült tegnap, amikor gyógyszertár nyílt a régi posta helyén. A Kamilla patika hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8–16, szerdán 13–20 óráig tart nyitva.
2015-06-09: Közélet - :

Palackozott vízért büntettek

Azonosítatlan forrásból származó vizet is talált egy kézdivásárhelyi üzletben a megyei fogyasztóvédelmi hatóság a palackozva árult ivóvizek és üdítők forgalmazását ellenőrizve.