Női kosárlabdaNégy háromszéki az U20-as válogatottban

2015. június 27., szombat, Sport

Négy háromszéki kosaras lánnyal – Lénárt Paula (Szekszárd), Kelemen Kincső, Lovász Izabella és Kokovay Melánia (mindannyian a Sepsi-SIC-től) – a keretben a román U20-as válogatott június 27–29. között három formaellenőrző mérkőzést játszik a július eleji B-divíziós Európa-bajnokság előtt.

Kelemenék ma az U20-as bolgár nemzeti csapattal, vasárnap az U18-as bolgár válogatottal, míg hétfőn újra az U20-as bolgár együttessel játszanak a bukaresti Mihai Viteazul Sportteremben. A Ionel Brustur (szövetségi kapitány) és Carmin Popa (másodedző) irányította alakulat a július 2–12. közötti Eb-n kilenc – Nagy-Britannia, Svédország, Montenegró, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia, Ausztria, Bulgária és Izrael – másik nemzeti csapattal küzd meg az elsőségért.
Az U20-as válogatott kerete: Lénárt Paula (Szekszárd), Kelemen Kincső, Lovász Izabella, Kokovay Melánia (mindannyian a Sepsi-SIC-től), Mihaela Maxim, Marina Sfirlea (mindketten a Kolozsvári NBS-től), Selena Kirberg (Târgoviştéi MSC), Irina Gavrilă és Teodora Neagu (Kolozsvári U), Alexandra Chiţanu (Bukaresti Olimpia), Andra Manea (Aradi ICIM), Gabriela Măgurean (Brassói Olimpia CSU), Molnár Denisa (Cardiff Archers, Nagy-Britannia), Cristina Negoescu (Uindy, Egyesült Államok).

A franciák és a spanyolok is elődöntősök
A francia válogatott szoros mérkőzésen legyőzte az orosz csapatot a magyar–román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság Budapesten rendezett csütörtök esti negyeddöntős találkozóján, így utolsóként bejutott az elődöntőbe. A franciák a fináléba kerülésért a címvédő spanyolokkal csaptak össze, a másik párharcban pedig Szerbia Fehéroroszországgal találkozott.
Az eredmények: S negyeddöntők: Franciaország–Oroszország 77–74 (16–20, 22–15, 19–18, 20–21), Spanyolország–Montenegró 75–74 (16–17, 23–20, 16–15, 20–22); S az 5–8. helyért: Törökország–Litvánia 66–57 (16–16, 14–16, 13–10, 23–15). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-06-27: Sport - :

Gelencén eldől, ki a feljutó (Labdarúgás)

A Gelencei Nemere ma 17.30 órától a Székelyudvarhelyi FC-t látja vendégül a III. ligáért kiírt osztályozó visszavágóján. Mint ismeretes, a párharc első felvonása 1–1-es döntetlennel ért véget úgy, hogy Háromszék bajnoka már a 11. percben vezetett, ám a házigazda udvarhelyieknek a 93. percben sike­rült egyenlíteniük. A feljutó kiléte még nem dőlt el, ám nyugodtan kijelenthetjük, hogy a gelenceiek vannak lépéselőnyben: hazai környezetben egy gól nélküli remi is elég a boldogsághoz... De ne igyunk előre a medve bőrére, és bízzunk a felső-háromszéki fiúkban. Hajrá, Gelencei Nemere! (t)
2015-06-27: Sport - :

Négy magyar és egy román érem (Európa Játékok)

A magyar küldöttség három érmet szerzett a bakui Európa Játékok (EJ) csütörtöki versenynapján, ebből egy-egy ezüst és bronz a viadalon zajló cselgáncs Európa-bajnokságon született. Utóbbin a románok is remekeltek, hiszen bezsebeltek egy aranyat.