Kezdődik a 23. Incitato Művésztábor

2015. június 27., szombat, Közélet

A hagyományokhoz híven a 23. Incitato Művésztábor, melynek témája a lófajták, ma a Tóth család katrosai hétvégi házánál kezdődik, és július 12-én délben az Incze László Céhtörténeti Múzeumban közös tárlatmegnyitóval zárul.

  • Művészek a múzeumban (archív). A szerző felvétele
    Művészek a múzeumban (archív). A szerző felvétele

A tábor művészeti vezetője a marosvásárhelyi származású, jelenleg Debrecenben élő Vincze László grafikus. Az idei kéthetes bálványosi táborban a szervezők huszonegy erdélyi, két erdélyi születésű, de jelenleg Magyarországon élő alkotót és három tehetséges tanulót – a kovásznai Németh Orsolyát, a kézdivásárhelyi Máté Balázst és Bimbó Botondot – látnak vendégül. A művészek holnap költöznek át szálláshelyükre. Az alkotómunka mellett a tábor résztvevői meglátogatják a kézdialmási Táltos Paripa és a csíkzsögödi Genovéva Lovardát, a Vetró András-, Sárosi Csaba- és Erőss Sándor-műtermet Kézdivásárhelyen, valamint Xantus Géza alkotóterét és a Csíki Székely Nemzeti Múzeumot Csíkszeredában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2015-06-27: Közélet - Fekete Réka:

Tehetséggondozás óvodában, iskolában

Első alkalommal kapott tehetséggondozó pont minősítést háromszéki tanintézmény a Magyarországi Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége értékelési rendszerében. A május végi ellenőrzés nyomán a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium és a Benedek Elek Napközi Otthon tehetséggondozói tevékenységét akkreditálták, ősztől az óvoda és az iskola az eddiginél több pályázati lehetőséghez jut.
2015-06-27: Közélet - Hecser László:

Barót Napok esőben

Délelőtt és a déli órákban kitartóan szemerkélt az eső, délután pedig áramszünet miatt bő két órán át állt a zene, és a lacikonyhások zöme sem tudta kiszolgálni a mostoha körülmények ellenére is kilátogatókat. A katolikus templom tövében felállított színpad környéke csak a kora esti órákban, a Tanulók Háza kis táncosainak fellépése idején kezdett betelni.