Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

ÚszásÖtödik hely Tompa György Kadosának

2015. július 13., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SE sportolója, Tompa György Kadosa ötödik lett a juniorok versenyében a július 8–12. között Bukarestben megtartott úszó Román Nemzetközi Bajnokság 50 méteres mellúszásában. Rajta kívül Sebastian Mihăilă és David Lazăr képviselte városunkat a megmérettetésen.

Tompa a harmadik idővel, azaz 31.53 mp-cel jutott be az 50 méteres mellúszás fináléjába, ott pedig 31.59 mp-cel ötödikként csapott célba. A versenyen nyújtott remek teljesítményéért a szentgyörgyi úszó 1206 FINA-ponttal is gazdagodott. – Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, ha azt vesszük figyelembe, hogy Kadosa volt a döntő legfiatalabb versenyzője, és csak egy hajszállal, azaz mindössze 27 századdal maradt le a dobogóról – nyilatkozta érdeklődésünkre Ciprian Grosu, a sportegyesület edzője. Az eredmény (50 m mell): 1. Ionuţ Alin Sărac 30.54 mp, 2. Andreeas Dincă 30.92 mp, 3. Andrei Sebastian Simon 31.32 mp... 5. Tompa György Kadosa 31.59 mp.
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) versenynaptárában szereplő viadalon kilenc országból – Grúzia, Tunézia, Montenegró, Magyarország, Franciaország, Amerikai Egyesült Államok, Katar, Hollandia és Románia – összesen 270 úszó vett részt. Az indulók között volt két világsztár is: a magyar Hosszú Katinka és a holland Sharon Van Rouwendaal. Katinka három számban – 200 m hát, 50 m pillangó és 200 m mell – állt rajthoz, és az esemény hivatalos eredménylistája szerint mindhárom versenyszámot magabiztos előnnyel nyerte meg. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2359
szavazógép
2015-07-13: Sport - :

Remekeltek a szentgyörgyi futók (Atlétika)

Szombaton második alkalommal rendezték meg Brassóban A mozgás jót tesz – Esti futás nevet  viselő futóversenyt, amelyen több sepsiszentgyörgyi atléta is részt vett. A táv 4 km-es volt, amit akadályos és akadálymentes pályán lehetett teljesíteni. A megyeszékhelyi atléták legjobb eredménye Csutak Hunor Tamás nevéhez fűződik, aki a viadal 4000 méter sima versenyén openben és a 18–29 év közötti korosztályban a második helyen ért célba.
2015-07-13: Sport - :

Verseny és kiállítás (Autósport)

Motorok zúgásától, kerékcsikorgástól volt hangos szombaton a fortyogófürdői Skat Kart versenypálya, ahol első alkalommal rendeztek ügyességi versennyel összekötött tuningolt autókiállítást. Az MC Racing és WRT-Parts közös szervezésében megtartott rendezvényen az autótuning-kiállításra hatvanan, a pályaversenyre tizenheten, az ügyességi viadalra pedig tizenketten neveztek be.