Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaAndreea Pop a Sepsi SIC első nyári szerzeménye

2015. július 13., hétfő, Sport

A 2014–2015-ös idényben a Szatmárnémeti VSK csapatát erősítő, 185 cm magas, máramarosi születésű, 25 éves játékos egy évre elkötelezte magát a Román Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Sepsi-SIC csapatával. A 4-es (erőcsatár) és 5-ös (center) poszton is bevethető Pop a piros-fehér mezben öt mérkőzést játszott, ahol átlagban 6,2 pontot dobott, 3,2 lepattanót szedett le és 1,4 asszisztot osztott ki. Decemberben azonban súlyos térdsérülést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni a szezon hátralevő részét. Jó hír, hogy azóta már teljesen felépült.

Andreea játszott még a Kolozsvári U csapatában is, ahol négy évet töltött el, majd onnan igazolt Szatmárnémetibe. A kincses városban töltött utolsó idényében meccsen­kénti átlaga: 9,9 pontot szerzett, 4,4 lepattanó és 1,8 gólpassz. Tette mindezt 22 találkozó alatt. Alaptagja volt az ifjúsági válogatottaknak is, kezdve az U16-tól egészen az U20-ig.

Középmezőnyben a Sepsi ISK
Összesen 106 csapatból az előkelő 32. helyen végzett a Sepsi ISK a Mangálián megrendezett országos minikosárlabda-bajnokságon. A Bernád Levente által irányított ISK kiválóan helytállt a tőlük egy évvel nagyobb játékosokkal szemben, a torna pedig nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt a háromszékiek számára. „A 32. helyen végeztünk, ami szerintem nagyon jó eredmény, főleg úgy, hogy a mi gyermekeink egy évvel kisebbek a többiekhez viszonyítva, ami azt jelenti, hogy jövőben is el tudunk indulni a minibajnokságon. Tanulni és játszani mentünk, és azt gondolom, a fiúk is jól szórakoztak. Jó eredményeket értünk el még úgy is, hogy az egyik legjobb játékosunk családi problémákra hivatkozva nem jöhetett velünk” – értékelt Bernád Levente edző. A végeredmény: 1. Nagyváradi Bihar, 2. Bukaresti Dan Dacian I., 3. Bukaresti Laguna I... 32. Sepsi ISK. A megyeszékhelyi csapat: Holló Szilárd, Vizi Attila, Dobrán Samu, Száraz Trisztán, Pakucs Tamás, Răduţă Cristian, Váncsa Áron, Kopacz Ákos, Hajdú Gergő, Drăgan Octavian, Szilágyi Nándor. (mb)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 702
szavazógép
2015-07-13: Sport - :

Két harmadik helyezés (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái két bronzérmet szereztek a hétvégén Aradon megtartott eurorégiós cselgáncssorozat U12-es és U13-as korosztályának döntőjén. A viadalon két háromszéki klub színeiben összesen hét sportolónk vett részt. Annak ellenére, hogy volt három döntős cselgáncsozója, a sepsiszentgyörgyi MSC nem utazott el a kétnapos megmérettetésre.
2015-07-13: Sport - :

Csak egy bronz... (Birkózás)

Az elvárásokkal ellentétben mindössze csak egy bronzérmet szereztek a sepsiszentgyörgyi birkózók Konstancán, ahol a hét végén rendezték meg a kadett (ifjúsági II.) korosztályú országos bajnokság egyéni döntőjét. Kertész Dávid irányítása alatt a Sepsi ISK nyolc sportolója vett részt a megmérettetésen, itt a legjobb eredmény, azaz egy nyolcadik hely Kertész Beáta nevéhez fűződik, aki a 65 kg-os súlycsoportban küzdött.