KosárlabdaAndreea Pop a Sepsi SIC első nyári szerzeménye

2015. július 13., hétfő, Sport

A 2014–2015-ös idényben a Szatmárnémeti VSK csapatát erősítő, 185 cm magas, máramarosi születésű, 25 éves játékos egy évre elkötelezte magát a Román Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Sepsi-SIC csapatával. A 4-es (erőcsatár) és 5-ös (center) poszton is bevethető Pop a piros-fehér mezben öt mérkőzést játszott, ahol átlagban 6,2 pontot dobott, 3,2 lepattanót szedett le és 1,4 asszisztot osztott ki. Decemberben azonban súlyos térdsérülést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni a szezon hátralevő részét. Jó hír, hogy azóta már teljesen felépült.

Andreea játszott még a Kolozsvári U csapatában is, ahol négy évet töltött el, majd onnan igazolt Szatmárnémetibe. A kincses városban töltött utolsó idényében meccsen­kénti átlaga: 9,9 pontot szerzett, 4,4 lepattanó és 1,8 gólpassz. Tette mindezt 22 találkozó alatt. Alaptagja volt az ifjúsági válogatottaknak is, kezdve az U16-tól egészen az U20-ig.

Középmezőnyben a Sepsi ISK
Összesen 106 csapatból az előkelő 32. helyen végzett a Sepsi ISK a Mangálián megrendezett országos minikosárlabda-bajnokságon. A Bernád Levente által irányított ISK kiválóan helytállt a tőlük egy évvel nagyobb játékosokkal szemben, a torna pedig nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt a háromszékiek számára. „A 32. helyen végeztünk, ami szerintem nagyon jó eredmény, főleg úgy, hogy a mi gyermekeink egy évvel kisebbek a többiekhez viszonyítva, ami azt jelenti, hogy jövőben is el tudunk indulni a minibajnokságon. Tanulni és játszani mentünk, és azt gondolom, a fiúk is jól szórakoztak. Jó eredményeket értünk el még úgy is, hogy az egyik legjobb játékosunk családi problémákra hivatkozva nem jöhetett velünk” – értékelt Bernád Levente edző. A végeredmény: 1. Nagyváradi Bihar, 2. Bukaresti Dan Dacian I., 3. Bukaresti Laguna I... 32. Sepsi ISK. A megyeszékhelyi csapat: Holló Szilárd, Vizi Attila, Dobrán Samu, Száraz Trisztán, Pakucs Tamás, Răduţă Cristian, Váncsa Áron, Kopacz Ákos, Hajdú Gergő, Drăgan Octavian, Szilágyi Nándor. (mb)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-07-13: Sport - :

Két harmadik helyezés (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudokái két bronzérmet szereztek a hétvégén Aradon megtartott eurorégiós cselgáncssorozat U12-es és U13-as korosztályának döntőjén. A viadalon két háromszéki klub színeiben összesen hét sportolónk vett részt. Annak ellenére, hogy volt három döntős cselgáncsozója, a sepsiszentgyörgyi MSC nem utazott el a kétnapos megmérettetésre.
2015-07-13: Sport - :

Csak egy bronz... (Birkózás)

Az elvárásokkal ellentétben mindössze csak egy bronzérmet szereztek a sepsiszentgyörgyi birkózók Konstancán, ahol a hét végén rendezték meg a kadett (ifjúsági II.) korosztályú országos bajnokság egyéni döntőjét. Kertész Dávid irányítása alatt a Sepsi ISK nyolc sportolója vett részt a megmérettetésen, itt a legjobb eredmény, azaz egy nyolcadik hely Kertész Beáta nevéhez fűződik, aki a 65 kg-os súlycsoportban küzdött.