KosárlabdaOlaszországban folytatja Paşcalău

2015. július 15., szerda, Sport

A 2014–2015-ös idényben a Sepsi-SIC csapatát erősítő Florina Paşcalău Olaszországba igazolt, ahol az I. ligás Il Fila San Martino együttesét erősíti a következő szezonban. A San Martino az előző idényt az alapszakaszban a harmadik helyen zárta, majd a rájátszásban 2–0-s vereséget szenvedett az első fordulóban a hatodik helyen kiemelt Nápoly alakulatától.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A 33 éves, kolozsvári születésű, 1,93 m magas center a zöld-fehérek egyik alapembere volt, és az ő teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a háromszékiek megnyerjék a Román Kupát és bajnoki ezüstérmet szerezzenek. 33 mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 9,6 pontot szerzett, 6,4 lepattanót szedett le és 1,9 gólpasszt osztott ki, illetve meccsenként majdnem 26 percet töltött a pályán. A női kosárlabda-bajnokság mellett Paşcalău a válogatottban is jól teljesített, hiszen a 2015-ös Európa-bajnokságon átlagban 12,5 egységet szórt, 3,5 lepattanót szedett, illetve 0,5 gólpasszal hozta helyzetbe társait. Florina az első román játékos, aki a WNBA-ban is játszott, ott a Seattle Storm csapatát erősítette. Emellett karrierje során még játszott a Kolozsvári U-nál, Târgoviştén, valamint az olasz Taranto és Lucca alakulatainál. (mb)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2015-07-15: Sport - :

Kaposvári vendégszereplés (Kosárlabda)

A női utánpótlás Székely Válogatott július 19–25. között Kaposváron vendégszerepel az Intersport Youth Basketball Festivalon. A lányok két csapattal – Székely Válogatott A, Székely Válogatott B – az U18-as kategóriában játszanak.
2015-07-15: Sport - :

Községi rangadó (Labdarúgás)

A Papolci FC II.–Zágoni FC köz­ségi derbi mellett további huszonkilenc mérkőzést rendeznek a labdarúgó Román Kupa első körében.