Hogy égjen a láng

2015. július 15., szerda, Közélet

Az olimpiai eszmét népszerűsítik a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat tizenhatodik gyermektáborában, amely hétfőn kezdődött a Benedek-mezőn, és vasárnap ér véget a szülőkkel együtt tartott közösségi programmal.

  • Minden lépés a csapatért. Albert Levente felvétele
    Minden lépés a csapatért. Albert Levente felvétele

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete év közben heti rendszerességgel foglalkozik gyermekekkel különböző korcsoportok szerint, céljuk, hogy a hit őrzésére és a szegények megsegítésére neveljék őket. Tevékenységeik többségét csapatjátékokra építik, erősítik a gyermekekben az egymásra figyelést, a másik iránti törődést, és ezt teszik a jelenlegi táborban is, ahol az olimpia eszméjén keresztül hangsúlyozzák a nemes vetélkedés, az együttműködés lényegét.
Ötven 9–13 éves gyermek ismerkedik az ókori és újkori olimpiák történetével, különböző labdajátékokban próbálják ki ügyességüket, logikai feladatokat oldanak meg, találkoznak asztaliteniszező mozgássérülttel, lesz lelki nap és kirándulás, a tábort pedig a szülőkkel közösen szervezett programmal zárják. Naponta megjelenik a tábori újság, benne beszámolókkal, rejtvénnyel, humoros írásokkal, és sokszor elhangzanak a csapatok csatakiáltásai, amelyek szintén az olimpiához kötődnek.
A foglalkozásokat vezető, a beszerzéssel és konyhai teendőkkel foglalatoskodó huszonhárom önkéntes fele diák, egykor ők is résztvevői voltak a gyermektáboroknak, többségük elemista korától kötődik a szeretetszolgálathoz. Székely Róbert táborvezető lapunknak elmondta, a szervezet szellemiségét már gyermekkorban magukba szívják a kisdiákok, és egy részük felnőttként is aktívan bekapcsolódik a tevékenységekbe, ha pedig nem, akkor is magukkal viszik a mások megsegítésére és a hit megőrzésére irányuló szemléletet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1426
szavazógép
2015-07-15: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Az értől az óceánig
A Junior Business Club az elmúlt évek során öt alkalommal szervezte meg gazdasági, illetve üzleti tematikájú workshoptáborát. Idén Besenyőn a munkamegbeszélés célcsoportja a vállalkozó szellemű fiatalok és a kezdő vállalkozók.
2015-07-15: Világfigyelő - :

Brüsszelben az önrendelkezésről (Régiók Bizottsága)

A Régiók Bizottságának brüsszeli székhelyén tegnap került sor arra a találkozóra, melyet Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke kezdeményezett Markku Markkulával, a Régiók Bizottságának elnökével. A találkozó annak nyomán jött létre, hogy az EMNT és az SZNT közös levélben kereste meg a Régiók Bizottságát.