KosárlabdaSikeres volt a Sepsi-SIC-tábor

2015. július 16., csütörtök, Sport

Harmadik alkalommal szervezték meg a Sepsi-SIC kosárlabdatábort, amelyen hetven 10–18 év közötti lánynak volt alkalma tanulni és bővíteni a már meglévő tudását. Sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, szebeni, zilahi és temesvári kosarasok is ellátogattak a táborba, ahol három külföldi edző segítette őket a fejlődésben. Zoran Markovics és Vladimir Vlaski Szerbiából érkezett, Ábrahám Márta Győrből jött a megyeszékhelyre.

Nemcsak a gyerekek, hanem a helyi kosárlabdaedzők képzésére is hangsúlyt fektettek, hiszen hét fiatal oktató is részt vett a külföldi edzők által tartott tréningen. A tábor célja, hogy a lányok a vakációban is hasznos ismeretekre tegyenek szert, a szervezők fontosnak tartották, hogy a tábor révén lehetőséget biztosítsanak arra, hogy sportolással töltsék a szabadidejüket. „A lányoktól pozitív visszajelzést kaptunk, sokat tanultak és együtt szórakozhattak majdnem egy hétig. Jövőre is szeretnénk megszervezni, de ezúttal lehetőséget akarunk biztosítani a hasonló korosztályú fiúknak is” – nyilatkozta érdeklődésünkre Nemes Áron, a tábor főszervezője. Elmondása szerint egy sike­res tábort tudhatnak maguk mögött, és azáltal, hogy a külföldi edzők elfogadták a meghívást és ellátogattak Sepsiszentgyörgyre, előbbre léptek az előző évekhez képest. „Elsősorban köszönjük a megyei tanácsnak és a polgármesteri hivatalnak a támogatást, valamint a Székely Mikó Kollégiumnak, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumnak, a Mihai Viteazul Főgimnáziumnak és a Kós Károly Szakközépiskolának, hogy tornatermeikben tarthattuk az edzéseket” – nyilatkozta Nemes. (mb)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-07-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Megemlékezés
Hiányodat érezzük, emlékedet őrizzük. Kegyelettel és szeretettel emlékezünk az ozsoldai KANABÉ IMRÉRE halálának ötödik évfordulóján.
Szerettei
8430
2015-07-16: Sport - :

Zágon nyerte a községi rangadót (Labdarúgás, Román Kupa)

Büntetőrúgások után a Zágoni FC sikerével zárult a Papolci FC II. elleni községi rangadó a labdarúgó Román Kupa első körében.