Elbúcsúztak az önkéntesek

2015. augusztus 11., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata az elmúlt napokban búcsúzott el az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) három önkéntesétől, a francia Celine Berthier-től, az osztrák Melissa Öllertől és a spanyol Clara Bejarano Sancheztől, akik egy évig tartózkodtak a céhes városban.
 

A kézdivásárhelyi egyesület tagjai az egy évig tartó projekt ideje alatt különös figyelmet fordítottak az Európai Önkéntes Szolgálat által kínált lehetőségek népszerűsítésére. Az elmúlt időszakban újabb székelyföldi fiatalokat sikerült bekapcsolni a szolgálatba, akik rövidebb-hosszabb ideig vállalnak külföldön önkéntességet. Ugyanakkor a program magában foglalta a Zöld Nap Egyesület által szervezett, már hagyományosnak mondható események lebonyolítását, nemzeti estek és különböző nyelvtanfolyamok szervezését is.
A székelyföldi önkéntesek új ismeretekkel gazdagodtak, „nyelveket tanultunk, több száz embert megmozgató rendezvényeket szerveztünk a me­gyében, és számos új partnerséget kö­töttünk különböző intézmé­nyekkel” – értékelte a három vendég tevékenységének hozadékát ­Derzsi Katalin, a projekt vezetője. A kézdivásárhelyi zöldek tervezik, hogy a jövő esztendőben újabb önkénteseket fogadnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2015-08-11: Közélet - Bokor Gábor:

Motorosok és trabantosok Kovásznán

Sikeres trabantos- és motorostalálkozót szerveztek a hétvégén. A Trabant-tulajdonosok nyolcadik alkalommal gyűltek össze Kovásznán, ez az első év, hogy motorosok is csatlakoztak hozzájuk. A kovásznai motorosok kérték, hogy részt vehessenek a találkozón, ezzel hatalmasat emelkedett az esemény színvonala – mondta érdeklődésünkre Domaházi János szervező.
 
2015-08-11: Közélet - Iochom István:

Fúvósok és mazsorettek

Vasárnap este a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtt ingyenes szabadtéri hangversenyt tartott a nyolcvanhat évvel ezelőtt alakult vasasi (Magyarország) Bányász Fúvószenekar ­Vucseta László karnagy vezényletével.