Női kézilabdaÚjra lesz csapata Sepsiszentgyörgynek

2015. augusztus 17., hétfő, Sport

Egyéves kihagyás után úgy tűnik, újra lesz A-osztályos női kézilabdacsapata Háromszéknek, ugyanis Sepsi-SIC (a szövetség hivatalos portálján egyelőre Sepsi Fit) név alatt sepsiszentgyörgyi együttes is jelentkezett a 2015–2016-os bajnokságra. A frh.ro-n megjelent hírt szerint a megyeszékhelyi alakulat mellé további huszonegy együttes jelentkezett a soron következő pontvadászatra.
 

  • Henning János archív felvételei
    Henning János archív felvételei

Együttesünkről egyelőre ­annyit tudunk, hogy Akácsos Barna és Vida Attila edzi majd a lányokat, a csapat összetétele pillanatnyilag még ismeretlen. Ez nem is annyira baj, még annak tükrében sem, hogy rohamos léptekkel közeledik a bajnoki rajt (ellenben a következő időszakban megfeszített és kemény munka vár a csapat minden egyes játékosára és az alakulat szakmai stábjára is), hiszen újra megtettük az első lépést annak érdekében, hogy feltámasszuk a nagy hagyományokkal rendelkező és óriási népszerűségnek örvendő sepsiszentgyörgyi kézilabda­sportot! Hajrá, Szentgyörgy! A bajnokságnak várhatón két tizenegy csapatos csoportja lesz, s a szentgyörgyi együttes remélhetőleg az erdélyi csoportba kerül. A küzdelemsorozat előrelátható­lag szep­tember 19-én rajtol, ám a szövetségnél még nem készítették el a csoportbeosztás és a pontvadászat sorsolását sem. És akkor lássuk a nevezési listát: Rm. Vâlceai Na­ţional, Piteşti-i VSK, Bukaresti Tudomány CSU, Nagyváradi CSU, Slatina MSC, Bukaresti MSC II., Galaci Danubius, Dévai Cetate Devatrans, Marosvásárhelyi Maros SE, Bákói Tudomány, Karácsonkői (Piatra Neamţ) HC, HC Activ Plopeni, Temesvári Nyugat CSU, Resicabányai CSU, Besztercei MSC, Konstancai Neptun CSU, Buzăui HM, Bukaresti 181-es ISK, Târgoviştéi CSU, Bukaresti Spartac, Aradi Avram Iancu SK, Sepsi-SIC.
Legutóbb a 2013–2014-es idényben volt A-osztályos ­csapata Sepsiszentgyörgynek, akkor a Bobowling egy győzelemmel, két döntetlennel és tizenhét vereséggel az utolsó előtti helyen, a tizedik pozícióban zárta a küzdelemsorozatot... (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-08-17: Sport - :

Irány az Európa-bajnokság! (Fogathajtás)

Romániából egyedüliként vesz részt az augusztus 11–23. között Aachenben megrendezett Európa-bajnokságon a háromszéki fogattulajdonos, Váncsa Jenő és csapata. Hetvennégy fogat mérkőzik meg az aranyéremért a kontinensviadalon, ami nagy kihívás lesz a komoly tapasztalattal rendelkező Bodó Zoltán fogathajtónak és a négy lipicai lónak.
 
2015-08-17: Sport - :

Remek eredmények (Triatlon)

Szombaton a Prahova megyei Măneciuban rendezték meg az Intersport – aszfalt nélküli triatlon a hegyen verseny második kiírását.