KosárlabdaTia Janet Faleru a SIC új játékosa

2015. augusztus 22., szombat, Sport

Az Alabamai születésű, 22 éves, 186 cm magas bedobó/erőcsatár Tia Janet a Sepsi-SIC új leigazolása. Tia a University of Mississippin végezte tanulmányait 2015-ben, illetve az egyetem kosárlabdacsapatát erősítette négy éven keresztül.

  • Tia Janet Faleru
    Tia Janet Faleru

A zöld-fehér megyeszékhelyi alakulattal kötötte első profi szerződését, az egyetemen töltött négy év alatt 120 meccset játszott, ahol átlagban 25,9 percet töltött a pályán. Összesen 1434 pontot szerzett, ami mérkőzésenként 12-es átlagot jelent, valamint 7,05 lepattanót gyűjtött. A négy idény alatt 99 gólpasszt osztott ki, illetve 66 alkalommal akadályozta meg az ellenfél dobását, és 164-szer szerzett labdát.

 


Stefanie Murphy edzőként folytatja
A Sepsi-SIC történetének egyik legjobb játékosa Stefanie Murphy – aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a megyeszékhelyi csapat Román Kupát és bajnoki ezüstérmet nyerjen – felhagy a profijátékos-karrierrel, és a Boston College edzőjeként folytatja tovább. A 26 éves, 192 cm magas amerikai center a bostoni főiskolán végezte tanulmányait 2011-ben, majd Európában kezdte el profi pályafutását. Játszott Lengyelországban a Matizol Lider Pruszkow csapatában, Magyarországon a PEAC-Pécsnél, Franciaországban az Union-Saint-Amand Porte du Hainaut alakulatánál, illetve Szlovákiában a Rózsahegyi (Ružomberok) MBK-nál is, majd onnan igazolt Sepsiszentgyörgyre. A női nemzeti bajnokság 2014–2015-ös idé­nyében Murphy kiérdemelte a legértékesebb játékos címet (MVP), 35 mérkőzésen átlagban 16,8 pontot dobott, 9,3 lepattanót gyűjtött, és 1,7 ­gólpasszt osztott ki.
Stefanie már meg is kezdte az edzői munkát új-régi csapatával, jelenleg Olaszországban felkészítő tornán vesznek részt. Az biztos, hogy egy ilyen kaliberű center hiányozni fog a zöld-fehérektől, öröm volt nézni játékát, hiszen nagyszerű megoldásaival és küzdeni akarásával sok embernek szerzett boldog perceket a Szabó Kati Sportcsarnokban. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2015-08-22: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, testvér, unoka, rokon, ismerős, szomszéd és jó barát,
FEJÉR BOTOND
életének 30. évében tragikus körülmények között elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2015. augusztus 23-án, vasárnap 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a haralyi családi háztól katolikus szertartás szerint.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4286427
2015-08-22: Sport - :

Barátságos tornán a Sepsi FC (Teremlabdarúgás)

A román élvonalbeli futsalbajnokságban érdekelt Sepsi FC Székelyudvarhelyen vendégszerepel, ahol az első teremlabdarúgó FK Kupán vesz részt. A zöld-fehérek tegnap délután a Marosvásárhelyi City’US-szel mérkőztek meg, míg a játéknap másik meccsén a házigazda FK Székelyudvarhely és a friss má­sodosztályos csíkszeredai együt­­tes találkozott. Ma 10 órától ren­dezik meg a kisdöntőt, míg 12 órá­­tól kerül sor a torna fináléjára.