Európai turnén az Osonó

2015. augusztus 22., szombat, Közélet

Taiz­é után kilenchetes európai turnéra indult tegnap a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely kilenc tagja.

A Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást tíz ország huszonegy városában, közel harminc alkalommal mutatják be, a társulat ebben az időszakban egy spanyol, egy luxemburgi és egy francia nemzetközi fesztiválon képviseli Romániát. A csapat turnéját és a nemzetközi fesztiválokon való fellépését a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány, a Közösségért Alapítvány Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató programja, valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatta. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2090
szavazógép
2015-08-22: Közélet - Fekete Réka:

Folytatódik a pótérettségi

Négy szóbeli után hétfőn román nyelv és irodalom írásbelivel folytatódik a pótérettségi, kedden magyarból, szerdán a kötelező és pénteken a választott tárgyból vizsgáznak a fiatalok.
 
2015-08-22: Közélet - :

Szakképzés falun

Közel háromszáz nyilvántartott állástalan végez valamilyen ingyenes szakmai tanfolyamot Háromszéken, nagy részük saját településén, falun járhatott képzésre.